Ds. W. Visscher

Nieuws

20 april 2018 door Jeffrey Schipper

Drie dominees over 100 jaar SGP

"We leven anno 2018 in een totaal andere tijd dan bijvoorbeeld de jaren dertig van de vorige eeuw. De tijd van ds. G. H. Kersten was anders. De Bijbel is echter niet veranderd," zegt ds. W. Visscher (foto) in het Reformatorisch Dagblad. Hij verwijst naar één van de oprichters van de 100-jarige SGP. Kersten was eveneens actief als dominee.

Ds. H. Liefting vindt dat de SGP "op overtuigende wijze Bijbelse politiek bedrijft". De hervormde emeritus-predikant omschrijft de SGP als "een stabiele en betrouwbare partij, waarvan je weet wat je aan haar hebt". "Ook vind ik het knap hoe de partij te midden van de grote verscheidenheid onder haar aanhang, de eenheid weet te bewaren." "Ook bij partijen die afkerig zijn van de SGP-beginselen staat ze bekend als een betrouwbare partij die zich aan de afspraken houdt," voegt Ds. O. M. van der Tang, predikant (Gereformeerde Gemeenten in Nederland) toe. 

De drie predikanten geven ook positieve kritiek op de partij. Visscher: "Rond thema’s als gelijkheid, homoseksualiteit, ongelijkheid van godsdiensten et cetera zouden we best wat stelliger kunnen zijn, zonder overigens andere mensen weg te zetten. Een wat krachtiger Bijbelse praktijk zou welkom zijn." Van der Tang vindt het zorgwekkend dat er vrouwen op SGP-kieslijsten verschijnen. "Het komt de geloofwaardigheid van de partij niet ten goede wanneer de campagnes van vrouwen in de SGP gesteund worden in De Banier en door landelijke politici."

Ds. Liefting vindt het een valkuil dat "vanuit de grote liefde voor Israël ook al zijn politieke handelingen verdedigd worden."

Lees het volledige artikel in het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

D
De SGP staat met twee benen op de grond,maar met het gezicht naar de hemel.

Zij heeft een geweldige Glossy uitgegeven,waar een eeuw werk van de SGP verwoord wordt. Moge het haar ook verder gegeven worden in nauw verband,waar het kan en mag, met de andere chr.partijnen op te trekken. Haar identiteit blijve haar gereformeerd beginsel gegrond op Gods Woord.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher