Jurjen de Groot

Nieuws

19 april 2018 door IZB

Jurjen de Groot wordt directeur dienstenorganisatie Protestantse Kerk

Jurjen de Groot (42), operationeel directeur van de IZB, begint 1 juni 2018 als directeur van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland. Hij volgt Haaije Feenstra op, die begin dit jaar afscheid nam.

"In de nieuwe functie komen veel lijnen uit mijn eerdere werk in binnen- en buitenland samen," zegt De Groot in een toelichting. "Ik beschouw het als een roeping om de kerk in ons land te dienen."

De Groot studeerde aan de Christelijke Hogeschool Ede (godsdienst pastoraal werk), de Agrarische Pedagogische Hogeschool STOAS in 's-Hertogenbosch (educatie en kennismanagement) en volgt op dit moment een MBA in Public & Private aan Nyenrode Business Universiteit in Breukelen.

Hij is in totaal 11 jaar aan de IZB verbonden geweest. Van 2000 tot 2006 zette hij als pionier Perron 61 op, een missionair project in de Vinexwijk Oosterheem in Zoetermeer. In 2006 werd hij met zijn gezin door de GZB uitgezonden naar Kenia, waar hij verantwoordelijk was voor de training en toerusting van kaderleden van de Reformed Church of East Africa. Eind 2012 keerde hij terug naar Nederland en naar de IZB, waar hij programmamanager missionaire vorming werd. Vanaf november 2014 was hij operationeel directeur van de missionaire organisatie; vanaf 2015 vormde hij samen met dr. Sjaak van den Berg de tweehoofdige directie.

Jurjen gaat per 1 juni aan de slag bij de Protestantse Kerk in Nederland. Een interim-directeur zal zijn taken waarnemen totdat zijn opvolger wordt benoemd.

Foto: Xander de Rooij

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher