Iran Israël

Nieuws

19 april 2018 door Israël Today | Christenen voor Israël

Iran toont militaire macht aan noordgrens van Israël

Teheran lijkt zich voor te bereiden op een directe confrontatie met Israël. De militaire invloed van Iran in Syrië neemt toe, merkt Israël Today op.

Onlangs bombardeerde Israël een door Iran gecontroleerde luchtmachtbasis in Centraal Syrië. Bij die aanval kwamen twaalf Iraanse soldaten om. Minder dan een week later was het opnieuw raak, volgens Arabische media, voegt Christenen voor Israël toe. Een aantal uren na de geallieerde aanval op Assads chemische wapenprogramma werd een Iraanse basis in de buurt van de Noord-Syrische stad Aleppo aangevallen, naar verluidt door IsraÑ‘lische straaljagers. 

Het Israëlische leger maakte eveneens op zaterdag bekend dat een Iraans onbemand vliegtuig (UAV) dat op zaterdag 10 februari j.l. het IsraÑ‘lische luchtruim binnenvloog bij de stad Bet Shean in Noordoost-IsraÑ‘l “explosieven” vervoerde. Het toestel werd een paar minuten na de infiltratie door een Israëlische helicopter neergeschoten en daarmee werd dus een ramp voorkomen. De UAV was zeer waarschijnlijk op weg naar Bet Shean waar op dat moment IsraÑ‘lische families de Sjabbat aan het vieren waren.

Naar verluidt wil Iran haar invloed in Syrië gebruiken om doelen binnen de Israëlische staat aan te vallen. Dit omvat ook bewapening in Syrië, met inbegrip van de opbouw van de structuur van een moderne luchtmacht, met ook onbemande vliegtuigen, alsmede door wapen­transporten vermomd als humanitaire hulp en Iraanse militaire vluchten onder de naam van burger­lucht­vaart­maat­schap­pijen.

Indien er niets tegen wordt ondernomen is de kans groot dat het tot een grote directe confrontatie tussen Israёl en Iran zal komen, denken Midden-Oostenexperts.

Lees hier meer achtergrondinformatie op de website van Christenen voor Israël.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher