Israël Palestijnen

Nieuws

19 april 2018 door ANP | ChristenUnie

Israëlisch-Palestijns conflict: ChristenUnie en D66 presenteren plan

Coalitiepartijen D66 en ChristenUnie nemen gezamenlijk het initiatief om een fysieke verbindingsroute tussen Gaza en de Westelijke Jordaanoever dichterbij te brengen. De samenwerking is bijzonder omdat beide partijen zeer verschillend naar het Israëlische-Palestijnse conflict kijken.

D66 en ChristenUnie willen dat er een conferentie komt om over deze verbindingsroute te spreken. Ze gaan minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) daarom vragen. Concreet vragen de twee regeringspartijen minister Blok gesprekken met Israël en Palestina te initiëren om de mogelijkheden voor een fysieke verbinding te bespreken. Het initiatief is al met de ambassadeurs van Israël en de Palestijnse Autoriteit besproken. Die hebben laten weten serieus naar het plan te willen kijken.

Ook stellen de coalitiepartijen voor dat Nederland zelf actief bijdraagt aan de totstandkoming van de verbinding tussen Gaza en de Westelijke Jordaanoever. Een dergelijke verbinding zorgt voor toegang tot medische zorg, mogelijkheden tot familiehereniging en substantiële handelsstromen tussen Gaza en de Westoever.

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind: "Hopelijk kan dit er aan bijdragen dat de huidige geweldspiraal tussen Gaza en Israël doorbroken wordt. Het kan een volgende stap zijn om de bewegingsvrijheid van de inwoners van Gaza te vergroten en tegelijk de druk op Israël te laten afnemen."

In principe hebben zowel Israël als Palestina al ingestemd met een fysieke verbinding tussen de gebieden bij het tekenen van de Oslo-akkoorden in 1993. De Wereldbank heeft ook verschillende scenario’s uitgewerkt.

Lees ook: Dit vinden de ChristenUnie en SGP van Israël.

Reacties

J
Verbidingsroute? Uitvalsroute !

Deze tunnelgraverspecialisten gaan dan het heilige Land letterlijk ondermijnen.
REAGEER
T
Succes gewenst voor minister Stef Blok..

De Raad van religieuze geleerden en docenten van Beit Al-Mukdas (het Tempelberg-complex) in Jeru­zalem heeft gewaarschuwd voor een normalisering van de betrekkingen met Israël,

In een recente verklaring zei de Raad dat normalisering van de betrekkingen met Israël zou afwijken van de Arabische en islamitische normen Elke normalisering met Israël is verboden door de sharia-wetgeving. Iedereen die een normale relatie met Israël heeft, wordt als zondaar beschouwd.

deel citaat Israel to day.

REAGEER
B
Ach, ach, daar hebben we de CU weer, olv Segers met zijn credo "islam is een gelijkwaardige religie", in Nl en ook blijkbaar elders.

Een corridor voor moslims met een in de koran gelegitimeerde "license to kill" als het gaat om de kafirs, de niet-moslims.

Samen met D666, dat net vandaag weer pleit voor meer toegang van "vluchtelingen (merendeels moslims)" in Nederland.

Shabbath shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)
Toon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher