Jongen met keppeltje mishandeld

Nieuws

19 april 2018 door NOS | De Telegraaf | WNL

Schokkende beelden: Jongen met keppeltje mishandeld in Berlijn

Een jongen in Berlijn zegt op straat te zijn mishandeld door een andere jongen omdat hij een keppeltje droeg. Het slachtoffer heeft verteld dat hij geen Jood is maar expres een keppeltje droeg om te zien of dat veilig kon in Berlijn, schrijven diverse media.

Adam Armush kreeg het keppeltje van een vriend. Zelf is hij niet Joods, vertelt hij tegen Deutsche Welle, maar omdat zijn vriend beweerde dat het gevaarlijk was om het keppeltje buiten te gebruiken, wilde hij de proef op de som nemen. Hij werd door drie jongens aangevallen. Een van de aanvallers roept een paar keer "Yehudi!", Arabisch voor "Jood". 

De 21-jarige Adam vertelt: "Ik ben oprecht verrast dat dit kan gebeuren, ik ben nog steeds geschokt." Bondskanselier Merkel veroordeelde de aanval scherp, laat de NOS weten. Ze noemde het een "verschrikkelijk voorval" en zei dat de strijd tegen antisemitisme gewonnen moet worden".

"Drie jaar geleden waarschuwde ik tegen het binnenlopen van Arabische wijken in grote steden, met een keppeltje op. Nu zien we dit incident in een trendy wijk," reageert Josef Schuster, de voorzitter van de Centrale Raad van de Joden in Duitsland, in De Telegraaf.

Volgens cijfers van de politie in de Duitse hoofdstad is het aantal antisemitische incidenten sinds 2013 verdubbeld.

Kees van Velzen legde onlangs in een video van Christenen voor Israël uit waarom een keppel zoveel reacties teweegbrengt:

Reacties

S
Onze dierbare Joodse medemens toont in zijn/haar uiterlijk dat JHWH hun God en Schepper is tot woede van aanhangers vd Tegenstander. Willen wij die prijs betalen door in ons uiterlijk te tonen dat wij De God van Israel en Christus Jezus aanhangen en liefheben? Velen wel, Bijbelbelt en zo, YES!!...maar velen NOT!! [(Spijkerbroeken, opgeschoren hoofden als males, you name it.)] vervolg...
S
vervolg... in acht nemende dat De Schrift zegt: Gij gaat mank aan hetzelfde kwaad, ....ik bedoel alleen datgene aan te tonen waarin onze dierbare Joodse mensen ons tot groot voorbeeld zijn.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher