Nieuws

18 april 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. R. W. de Koeijer niet naar hervormd Werkendam

De hervormde gemeente in Werkendam (wijk 2) moet verder zoeken naar een predikant. Ds. R. W. de Koeijer heeft bedankt en blijft dus trouw aan zijn gemeente in Bilthoven. In Werkendam zoekt de kerkenraad een opvolger voor de in 2016 naar Sliedrecht vertrokken ds. L. W. den Boer.

De hervormde gemeente in Hollandscheveld verwelkomt proponent M. G. M. Mudde als nieuwe dominee. De kandidaat uit Nijkerk volgt de vorig jaar naar Bruchem-Kerkwijk vertrokken ds. A. N. van der Wind op.

Ook de protestantse Christus Triumfatorkerk in Den Haag verwelkomt een nieuwe dominee. Ds. J. van den Akker heeft het beroep aanvaard en neemt binnenkort afscheid van zijn gemeente in Zoetermeer. In Smilde verwelkomt de protestantse gemeente eveneens een nieuwe predikant. Ds. G. Olde, momenteel actief in Slikkerveer, heeft het beroep aanvaard.

Ds. A. Schroten (Leerdam) heeft bedankt voor een beroep uit Ermelo. In de Nieuwe Kerk Zuid is men op zoek naar een predikant vanwege het emeritaat van ds. J. A. de Koeijer. Ook heeft ds. Schroten bedankt voor een beroep uit Noordhorn-Saaksum. Die gemeente is vacant omdat ds. M. Kreuk vorig jaar verhuisde naar Oude Tonge.

Ds. G. A. Termaat denkt de komende tijd na over een vertrek uit Werkhoven. De hervormde predikant heeft een beroep uit Herwijnen ontvangen. Daar zoekt de kerkenraad naar een gemeentepredikant omdat ds. J. Broekman in 2016 met emeritaat ging.

In hervormd Harderwijk kan ds. C. P. Both aan de slag als predikant. De gemeente De Regenboog heeft een beroep op hem uitgebracht. Both staat momenteel op de kansel in Spijkenisse (wijkgemeente De Brug).

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher