Tijs van den Brink

Nieuws

18 april 2018 door Jeffrey Schipper

Tijs van den Brink vraagt zich af waarom een minister het traditionele gezin wil slopen

Minister Ingrid van Engelshoven van Emancipatie pleitte onlangs voor meer genderdiversiteit en gelijke behandeling. Dit verklaart ze in een kamerbrief over de Emancipatienota. Waarom moet het beeld van het traditionele gezin gesloopt worden?, vraagt EO-presentator Tijs van den Brink zich af.

“We móéten af van het stereotype dat een gezin een man, een vrouw en kinderen is,” lichtte de minister toe in gesprek met het AD. Van den Brink: "Begrijp me goed: ik vind dat in een seculiere staat alle wettelijk toegestane samenlevingsvormen gelijk behandeld behoren te worden. Maar waarom een kabinet waarin liberalen en christenen samenwerken het beeld van het traditionele gezin moet slopen, is me een raadsel. Als je echt liberaal bent, maakt het je toch niet uit hoe mensen hun leven vormgeven?"

Ook wijst de journalist op het gebrek aan tegengas vanuit de christelijke regeringspartijen. "Het CDA mompelde wat over ‘eigen verantwoordelijkheid van de samenleving’, maar maakte het Van Engelshoven op geen enkele manier moeilijk. De CU maakte het nog bonter: de partij deed niet eens mee aan het debat."

Lees hier de volledige column van Tijs van den Brink.

Lees ook: SGP-Kamerlid verzet zich tegen "staatsgeleide genderindoctrinatie" van kabinet.

Reacties

R
Schande CU!!! Krijgt de partij eindelijk haar kans, maar dan laten ze het volledig afweten.
Onlangs legde ik aan een Chinese student uit dat voorouderverering voor God een gruwel is (Deuteronomium 18:12) en gaf aan dat zoiets niet alleen voor China geldt. Ook in Nederland kunnen we er wat van. Eerst wordt het homohuwelijk getolereerd, dan gepromoot, en nu zelfs aanbeden.
Wen er maar aan, Tijs, dat je met de wet in de hand de zonde en de wetteloosheid niet kunt overwinnen.

Bidt maar tot onze Heer, "in de hoop dat ook de schepping zelf zal bevrijd worden van de slavernij van het verderf ( = wetteloosheid) om te komen tot de vrijheid van de heerlijkheid van de kinderen van God" (Romeinen 8:21 (HSV))
REAGEER
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher