Bijbel

God

18 april 2018 door Jeffrey Schipper

Jonieke is de psalmen steeds meer gaan waarderen: "God komt heel dichtbij"

"Eerst wist ik niet zo goed wat ik met de psalmen aan moest, dan las ik tijdens mijn stille tijd liever een geschiedenis of een gelijkenis. Nu zie ik beter hoe de psalmen aansluiten bij ons leven en hoe God in de psalmen heel dichtbij komt," vertelt Jonieke van den Nieuwendijk (21) uit Middelharnis in gesprek met het reformatorische medium Puntuit.

Jonieke: "Ik houd van de psalmen omdat ze laten zien wie God is. Hij wordt geprezen en aanbeden, en Zijn eigenschappen worden in de psalmen beschreven. Daarbij geven ze een inkijk in het leven van gelovigen in de tijd van de Bijbel. En wat me dan opvalt: eigenlijk verschilt hun geloofsleven niet heel veel met dat van christenen in deze tijd. Een christen kent tijden van lofprijzing, van diep verdriet, van teleurstelling en angst. Ik vind het bijzonder dat de Heilige Geest de dichters heeft geïnspireerd om psalmen te schrijven, zodat de christenen er door de jaren heen houvast aan hebben.

Ik leer van de psalmen dat God in alle perioden van het leven bij ons is. Dat God de mens vraagt die intieme band met Hem te hebben. (...) Ik heb ervaren dat God spreekt door de psalmen, dat Hij tijdens het lezen of zingen iets van Zichzelf laat zien of mij laat zien wie ik ben."

Lees hier het volledige commentaar van Jonieke van den Nieuwendijk.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher