Edgar Linscheer

Levensverhaal

18 april 2018 door Hour of Power

Edgar ging op jonge leeftijd tegen de regels in: "Ik heb een nieuw leven gekregen"

Edgar Linscheer werkt bij het Leger des Heils met jongeren die onder andere worstelen met verslaving. Hij is een ‘ervaringsdeskundige’. Hoewel hij een goede opvoeding kreeg, ging hij al jong tegen de regels in. Hij was nog maar 13 jaar toen hij zijn eerste jointje rookte.

Edgar: "Ik was als kind niet makkelijk en doordat mijn vader al jong overleed, heb ik nooit de kans gekregen om het daar met hem over te hebben. Ik had vaak gehoord over vaderliefde maar wist eigenlijk niet wat dat was."

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Toen de problemen steeds groter werden, werd Edgar uit huis geplaatst. Drugs en criminaliteit waren aan de orde van de dag. Edgar vervolgt: "Het moment dat ik mijn drugs nodig had en geen geld had, was ik genoodzaakt om dingen te doen om tóch aan die drugs te komen. Dat betekent dat ik anderen schade heb aangedaan. Dat is wat verslaving doet."

Op 32-jarige leeftijd liet Edgar zich opnemen in een ontwenningskliniek. De jaren die volgden waren gevuld met goede voornemens, perioden van terugval en behandeltrajecten. Edgar: "Het stoppen met drugs betekent niet dat je van je verslaving af bent. Het gaat uiteindelijk ook niet om het middel, het gaat om het gedrag. Mijn verslaving was sterker dan mijn eigen wil. Ik geloofde in God, had Jezus aangenomen. Maar wist niet hoe ik Hem moest volgen. Toen ik weer een keer ging gebruiken, nam mijn neef mij onder zijn hoede. Hij zei; dit gaat zo niet langer. Heeft er ooit weleens iemand voor jou gebeden?

Vervolgens leidde hij mij naar de troon van God, om los te komen van mijn verslaving. Daar gebeurde iets. Ik brak, ik begon te huilen. Ik ervaarde Gods vaderliefde. Ik leerde dat Jezus aannemen en Jezus volgen twee verschillende dingen zijn. Ik probeerde Bijbel te lezen, te bidden, maar ik vergat te leven zoals Jezus dat van mij vraagt. Het begint bij geloven. Jezus is voor mij aan het kruis gestorven om mij vrij te maken. Geloof ik dat echt? Ik moest me gaan verdiepen in het woord. Ik heb een nieuw leven gekregen."

Edgar vervolgt: "Vandaag de dag werk ik voor het Leger des Heils en wil ik jongeren hoop geven. Ik sta naast ze, niet boven ze. Ze mogen op mij leunen en een beroep om mij doen. Maar ik probeer ze vooral de liefde van Jezus mee te geven. God heeft zoveel genade met mij gehad. Er zijn periodes in mijn leven geweest dat ik dacht: hoe kan het dat ik dit overleefd heb? God heeft een bedoeling met mijn leven, dat geloof ik."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher