Driestar College

Nieuws

17 april 2018 door Jeffrey Schipper

Leerlingen Driestar kunnen in lokaal terecht met hun verdriet na overlijden Rhodé (14)

"Het overlijden van Rhodé (14) heeft veel impact op ons allemaal. Veel leerlingen en docenten zijn vandaag stil en verdrietig," vertelt bestuurder Wim de Kloe van het Driestar College. Maandagmiddag overleed de dochter van ds. W. A. Zondag van de gereformeerde gemeente in Woerden na een ongeluk.

De school staat dinsdag uitgebreid stil bij het overlijden van het meisje. Tegenover CIP.nl laat De Kloe weten dat er een lokaal is ingericht als speciale ruimte waar mensen met hun verdriet terecht kunnen. "In het lokaal staat een foto van Rhodé en een Bijbel. Ook is er de gelegenheid om gedachten en herinneringen op te schrijven."

Het ongeluk gebeurde maandag rond 13.15 uur met een Arriva-buslijn richting Bodegraven. Het meisje zat op de fiets toen ze onder de langsrijdende bus terecht kwam, schrijft Omroep West. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd het slachtoffer ter plekke te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

"Waar zouden we anders heengaan dan tot onze God?," voegt De Kloe toe. "Dat proberen we onze leerlingen voor te houden en als bestuur en docenten willen we daaruit leven. We zijn een school die zich door de Bijbel laat leiden." Hij heeft de indruk dat het overlijden van Rhodé ruimte geeft om ook hierover door te praten.

Meerdere mensen - waaronder klasgenoten - hebben het ongeluk zien gebeuren en krijgen slachtofferhulp aangeboden.

Lees ook: Dochter ds. W. A. Zondag (14) verongelukt in Gouda

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher