Otto Grevink

God

17 april 2018 door Jeffrey Schipper

Wat Pilatus te maken heeft met MH17 en de gifgasaanval in Syrië

"Weet jij nog wat de waarheid is over de ramp met de MH17, de zenuwgas aanval op de Russische dubbelspion Skripal of de gifgasaanval op Douma? Al het nieuws zit vol ‘alternatieve feiten’ waardoor je niet meer weet wie je kan geloven," schrijft ds. Otto Grevink op MijnKerk.nl.

Grevink: "Ik hoor de Franse president Macron met grote stelligheid zeggen dat het regime van de Syrische president Assad gifgas heeft gebruikt bij een aanval op het stadje Douma. En ik vraag me af: hoe weet je dat nu al zo zeker? Hetzelfde hoorde ik over de zenuwgas aanval op de voormalige Russische dubbelspion Skripal en zijn dochter als die nog maar amper is gebeurd: ‘Alles’ wijst erop dat het Russische regime verantwoordelijk is. Ik twijfel niet heel erg aan de conclusies, maar vraag me wel af of niet meer voorzichtigheid geboden is.

Wat is waarheid? Die vraag stelt Pilatus in het Johannes-evangelie als Jezus voor hem staat. Jezus zei: ‘Ik moet de waarheid bekend maken. Daarvoor ben ik geboren en daarvoor ben ik naar de wereld gekomen. Iedereen die aan de kant van de waarheid staat, luistert naar mijn woorden.’ (Johannes 18:37). Daarop zei Pilatus: ‘Wat is waarheid?’ Ik begrijp hem wel. De menigte die voor hem staat en die Jezus aan het kruis wil hebben is opgehitst met alternatieve feiten die weinig met Jezus’ waarheid van doen hebben.

Al komt de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel… De enige waarheid hiervan is dat de waarheid tijd nodig heeft. De waarheid gebeurt. En dat vraagt om geduld. En ondertussen goed kijken en luisteren, en kritisch zijn op je eigen waarneming."

Lees hier de volledige blog van ds. Otto Grevink.

Reacties

Ook hier krijg ik het idee, dat Otto Grevink het Bijbelse begrip van waarheid, verkeerd combineert met dat van de wereld. En wel zodanig, dat ze elkaar op geen enkele wijze tegenkomen.

Maar dat kan natuurlijk ook niet, want 'dat wat van de wereld is' heeft geen enkele relatie met 'dat wat van de Geest is'.

Daarom komt dit artikel op mij over als wat geplauder in de marge. Of is dat nu juist de bedoeling?

www.deus-loquitur.nl
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher