Jannica van Barneveld

Nieuws

17 april 2018 door Jeffrey Schipper

Jannica krijgt leverdonor; situatie nog steeds kritiek

"Vanochtend kreeg ik een bericht dat Jannica van Barneveld in de nacht geopereerd is en een donorlever heeft gekregen," schrijft IC-arts Gor Khatchikyan op zijn Facebookpagina. Naar aanleiding van zijn gebedsoproep leven christenen uit het hele land met haar mee. Zij lijdt aan een ernstige auto-immuunziekte.

Khatchikyan: "Uiteraard is zij nog erg zwak en kritiek ziek. Als het de goede kant op blijft gaan, mag ze vandaag van de beademing af. De komende tijd is een zware tijd van herstel. De intesivisten, verpleegkundigen en het transplantatieteam hebben echt geweldig werk gedaan!!! De familie van de donor mag hopelijk ook troost vinden in hun verdriet dat een andere leven gered is."

Jannica is een 29-jarige vrouw en moeder van een dochtertje van twee. Ze is onderdeel van het aanbiddingsteam van Mozaiek0318 en tourt met onder andere Hanne de Vries en Martin Smith. Ze ligt op de intensive care van het Erasmus medisch centrum in Rotterdam.

De IC-arts voegt toe dat door de situatie van Jannica "een mooie discussie op gang gekomen over de noodzaak van donoren". "Maatschappelijke discussie hierover is erg belangrijk en actueel. Jannica heeft met haar strijd veel los gemaakt en waarschijnlijk ook anderen in nood voor een donororgaan geholpen."

Lees ook: Christenen in Nederland bidden massaal voor Jannica die een leverdonor nodig heeft.

Reacties

H
Geweldig nieuws! en reden tot dankbaarheid maar laat ons ook niet vergeten te bidden om sterkte en troost voor de nabestaanden van de donor die een tragisch verlies te verwerken hebben!
A
Wat is hier geweldig aan? De dood van de donor op het 'goede' moment?!
O, Heer, dank 7 voor dit wonder! Wilt U haar ook verder doen genezen? Laat Uw macht en kracht zien Heer, waar zij zo vaak over heeft gezongen! Tot Uw eer! Dank U, Vader, dat U bij haar bent, met Uw genezende kracht!
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher