Pakistan vlag

Nieuws

17 april 2018 door Kerknet

Twee Pakistaanse christenen omgebracht voor kerk

Het geweld tegen christenen in Pakistan blijft aanhouden. Afgelopen weekend werden in de stad Quetta twee christenen gedood bij het verlaten van de kerk, meldt Kerknet.

Het tweetal werd door onbekenden vanop een voorbijrijdende bomfiets doodgeschoten. Ook twee meisjes van 11 en 13 jaar en een 33-jarige man raakten daarbij gewond. Twee weken geleden werden in dezelfde stad ook al vier christenen door extremisten vermoord.

Pakistan bezet de vijfde plaats op de Ranglijst Christenvervolging. Veel christenen hebben te maken met terroristische aanvallen op christenen, moord en huisuitzettingen. Moslimbekeerlingen ervaren vervolging het sterkst. Radicale islamieten zien hen als afvalligen. Kerkgemeenschappen worden strikt in de gaten gehouden.

De regio waar de moord plaatsvond wordt beschouwd als een bolwerk van islamitische terreurgroepen zoals Al Qaeda, Islamitische Staat (IS) en de Afghaanse Taliban. De cultuur islamiseert sterk door de rivaliteit tussen deze groepen. Christenen en andere minderheidsgroeperingen moeten vrezen voor aanslagen. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher