Kevin DeYoung

God

17 april 2018 door Jeffrey Schipper

Kevin DeYoung: "Valse leraren zijn vaak heel oprecht"

"Vaak denken we dat dwaalleraars altijd oplichters zijn, dat ze op geld uit zijn en dat het overduidelijk slechte mensen zijn. Als je een beetje kerkgeschiedenis kent, weet je dat dit vaak niet het geval is," zegt Kevin DeYoung in een video van Geloofstoerusting.

"Het zijn vaak degenen die het meest oprecht zijn, degenen die erg gemotiveerd zijn en veel passie hebben," vervolgt de spreker. "Ze wijken slechts een paar graden af van hun theologie en volgen vervolgens hun baan over het verkeerde pad. Dit zijn uiteindelijk de meest ontwrichtende leraren in de kerk."

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Hij verwijst naar Paulus en Barnabas die melding maakten van een grote oogst onder de heidenen. "Daarop stuurden ze mannen naar Antiochië die begonnen te onderwijzen dat je echt besneden moet worden als je een christen bent en gered wilt worden. Uiteindelijk wordt besloten dat het dwaalleraars zijn."

Bekijk de video en klik hier voor meer video's van Geloofstoerusting:

Reacties

Kevin: "Valse leraren zijn vaak heel oprecht". Ik weet niet waar hij dat op baseert, maar valse leraren, zijn verleugend in hun denken door de leugenaar van de beginne.

Dat komt omdat hun hart niet oprecht is; ze zijn op zichzelf gericht en niet op Christus.

Het zijn "ongelovigen, wier overleggingen de god dezer eeuw met blindheid heeft geslagen, zodat zij het schijnsel niet ontwaren van het evangelie der heerlijkheid van Christus, die het beeld Gods is" (2Cor.4:4).

www.deus-loquitur.nl
REAGEER
J
Snap je het echt niet Jurriën ? Valse leraren komen zo oprecht over en ze spreken zo heerlijk vroom en dierbaar over God. Je zou ze zo geloven. Wel eens in Refo-kring geweest ? Daar kunnen ze heel overtuigend en Bijbelteksten citerend praten. Maar de mensen houden ze weg bij Jezus en bij het Avondmaal. Deze leraren kennen het Evangelie niet en toch noemen ze zich dienaren van God. Wie durft hen in die kring een valse leraar te noemen? Nu helder ?
REAGEER
J
mooie website trouwens deus-loquitur.nl !
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher