ds. A. van Vuuren

God

17 april 2018 door Jeffrey Schipper

Wel of niet over de hel spreken als je evangeliseert?

'Hoe kan je in het kort tegenover ongelovigen getuigen van de liefde van Jezus zonder hierbij over de hel te spreken? Dit laatste, omdat ik graag goed van God wil spreken,' schrijft een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Ds. A. van Vuuren geeft antwoord.

"Waarom zou je altijd bij het eerste contact met een ongelovige over de hel moeten spreken?," vraagt de hervormde emeritus-predikant zich af. "Lees het hele Johannes-evangelie maar eens door. Dan zie je dat de Heere Jezus elk mens op een andere manier aanspreekt, al naar gelang de situatie van de persoon is. Getuige van Jezus zijn is wat anders dan meteen in het kort een Bijbels dogmatiek bij die ongelovige op tafel te leggen.

En wat de boodschap betreft; begin maar heel positief bij de nodiging van het evangelie. Dat God uit is op een relatie met hem of haar. Dat Hij die ander een zinvol leven, ja een eeuwige zalige toekomst wil schenken (uiteraard moet je daarbij proberen in het taalveld van die ander te komen). Onlangs zei een ongelovige na afloop van een begrafenis tegen me: 'Wat u daar zei over dat eindeloze leven door Jezus, dat vind ik zo mooi. Echt, dat raakte me.' Daar kon ik toen op door gaan.

We mogen de keerzijde dan niet verzwijgen. De Heere Jezus predikte weliswaar de twee wegen in Mattheüs 7, maar voorop staat: Gaat in door de nauwe poort."

Lees hier het volledige antwoord van ds. A. van Vuuren.

Reacties

Als mensen hun eigen onmacht ervaren, echt iets zinnigs van hun leven te maken, staan ze open voor de troost die Christus biedt.

Soms moeten mensen door een persoonlijke 'hel' heen voordat ze ontdekken, dat alléén Christus de Weg naar boven is.

Daar kan geen mens hen bij te helpen; hooguit wijzen op Jezus.

REAGEER
A
Liefde is alleen mogelijk als we een optie hebben om te kiezen. Het niet meer kunnen kiezen op het moment van de fysieke dood is een substantiële leugen. En niemand maar dan ook niemand zal op dat moment weerstand kunnen bieden tegen de grenzeloze, oneindige en onvoorwaardelijke liefde van God. En over de hel: misschien verandert van Vuuren van gedachten als hij de film “Come Sunday” op netflix heeft gezien…
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher