Bethlehem

Nieuws

16 april 2018 door Arutz-7 | Dirk van Genderen

Christenen verlaten massaal Bethlehem

Dr. Efraïm Herrera, een expert in islamitische studies, geeft aan hoe tegenstand van moslims ertoe leidt dat steeds meer christenen Bethlehem verlaten, meldt Arutz-7.

Ooit waren ze er in de meerderheid. "Voordat de Palestijnse Autoriteit de controle kreeg over deze gebieden was 85 procent van de bevolking in Bethlehem christen. Nu is dat minder dan 10 procent. Dat komt doordat de Palestijnen beperkingen opleggen aan het beleven van het christelijke geloof. Daarom vertrekken er veel christenen uit Bethlehem."

Hij wijst ook op Beit Jala, vlakbij Bethlehem. Daar woonden ook veel christenen. "Ik kocht daar altijd olie en eieren van christenen. We leefden in vrede samen. Maar nu kan ik er niet meer komen, omdat de Palestijnen in Beit Jala me nu zeker zullen doden, enkel omdat ik een Jood ben. Geen Jood kan daar leven. En ook de christenen ondervinden er steeds meer vijandschap van de Palestijnse moslims."

Volgens Efraïm Herrera beschuldigt de Palestijnse Autoriteit Israel van de wandaden die ze zelf bedrijft. "Saeb Erekat van de Palestijnse partij Fatah beweert dat Israël christenen onderdrukt. Israël is echter het enige land in het Midden-Oosten waar christenen in vrede kunnen leven."

Dit bericht verscheen via Arutz-7 in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher