Facebook

Nieuws

16 april 2018 door Jeffrey Schipper

Christelijke blogger legt uit waarom hij op Facebook actief blijft

Ruim tienduizend Nederlanders hebben afgelopen week hun Facebookaccount verwijderd. Dit geldt niet voor de christelijker blogger Wouter van der Toorn. "Ik heb gekozen om te blijven." In een blog legt hij uit waarom.

Van der Toorn: "De vele voordelen van snelle verbinding met heel veel mensen die ik niet dagelijks, wekelijks, maandelijks of zelfs jaarlijks kan spreken, vind ik een groot voordeel. (...) De vele gesprekken die via Facebook heb gestart, allerlei online debatten en zelfs online counseling en advies, het maakt dat ik de grote waarde zie van sociale netwerken. En vervolgens heb je de dynamiek dat je op dat sociale netwerk wil zitten waar de meeste mensen zitten."

Facebook ligt onder vuur omdat gegevens van maximaal 87 miljoen gebruikers in handen zijn gekomen van het databedrijf Cambridge Analytica. Een app waarmee gebruikers een persoonlijksheidstest konden doen, verzamelde niet alleen gegevens van die gebruikers, maar ook van hun vrienden. Het televisieprogramma Zondag Met Lubach riep gebruikers op hun Facebook-account te verwijderen. Daar gaven ruim tienduizend Nederlands gehoor aan.

Om dit probleem aan te pakken geeft Van der Toorn een aantal tips mee. Zo raadt hij onder andere aan om Facebook-login zo min mogelijk te gebruiken en regelmatig privacy settings van verschillende bedrijven te checken.

Lees hier de volledige blog van Wouter van der Toorn.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher