Ds. Willem van ‘t Spijker

Nieuws

16 april 2018 door Dienstenbureau CGK

Ds. Willem van ‘t Spijker nieuwe CGK zendingsconsulent

Deputaten zending CGK maken met vreugde bekend dat zij per 1 juni 2018 ds. Willem van ‘t Spijker benoemen als zendingsconsulent voor de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK). Van ‘t Spijker is de opvolger van ds. Arjan Hilbers die per 1 september terugtreedt vanwege pensionering.

Ds. Van ‘t Spijker is op dit moment predikant van CGKV De Verbinding in Hilversum. Namens de CGK diende hij 6,5 jaar in Zuid-Afrika (KwaNdebele) en was hij lange tijd zendingsdeputaat. Ook elders is hij actief in zendingsorganisaties. Zo was hij acht jaar bestuurslid van Interserve. Verder is hij sinds 2009 betrokken bij de Nederlandse Zendingsraad, waarvan hij op 24 mei voorzitter hoopt te worden.

De werkplek van de nieuwe zendingsconsulent wordt het Dienstenbureau in Veenendaal. Deze zomer brengen beide consulenten een bezoek aan enkele zendingsgemeenten in het buitenland, als onderdeel van de overdracht van werkzaamheden.
Op zondag 24 juni neemt ds. Van ‘t Spijker afscheid van zijn gemeente in Hilversum. Dit moment markeert voor hem de streep achter het gemeentewerk en is tevens de gelegenheid om stil te staan bij zijn 35-jarig predikantschap.

Van ’t Spijker stapte vorig jaar op als voorzitter van de landelijke CGK-commissie die zich inzet voor het bereiken van kerkelijke eenheid. Aanleiding was dat er geen gezamenlijke Gereformeerde Theologische Universiteit (GTU) komt als opleiding voor predikanten van de CGK, Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) en Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (GKv).

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher