jannica van barneveld

Nieuws

16 april 2018 door Marina de Haan

Christenen in Nederland bidden massaal voor Jannica die een leverdonor nodig heeft

Christenen uit alle hoeken van het land zijn al dagen aan het bidden voor een leverdonor voor Jannica van Barneveld. Zij lijdt aan een ernstige auto-immuunziekte. "Er is nog maar weinig tijd over, Jannica ligt aan de beademingsmachine," schrijft IC-arts Gor Khatchikyan op zijn Facebookpagina.

Jannica is een 29-jarige vrouw en moeder van een dochtertje van twee. Ze is onderdeel van het aanbiddingsteam van Mozaiek0318 en tourt met onder andere Hanne de Vries en Martin Smith. Ze ligt op de intensive care van het Erasmus medisch centrum in Rotterdam.


De Utrechtse arts maakt zich hard voor de situatie van Jannica. Al kent hij haar niet persoonlijk. "Ik werd getroffen door haar verhaal," schrijft hij op Facebook. "Als dokter zie ik hoe moeilijk familieleden toestemming geven voor donatie bij patiënten die komen te overlijden. Misschien een laatste daad van iemand die daarmee het leven van Jannica en haar gezin weet te redden."

Jannica heeft snel een wonder nodig. Dat is waar veel christenen voor bidden. "Haar situatie is kritiek. Ze heeft nu heel snel een donorlever nodig anders redt ze het niet," vertelt zanger Rogier Pelgrim uit Wageningen, een vriend van de zangeres. "Ik hoop en bid dat haar dochtertje niet zonder moeder hoeft op te groeien."

Arts Khatchikyan: "Opnieuw mijn oproep om te blijven bidden voor Jannica."

Reacties

J
Laten we bidden voor een wonder, wonderen bestaan nog. Als we bidden voor een donor moet er iemand sterven. Misschien ook met kleine kinderen....
A
Dit lijkt mij een verstandige reactie waar we maar eens goed over moeten nadenken ...
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher