Nieuws

16 april 2018 door Jeffrey Schipper

Nieuwe dominee voor GKv Bergentheim: ds. L. R. J. Kramer

Ds. L. R. J. Kramer vertrekt binnenkort uit Spakenburg-Zuid. De predikant heeft een beroep van de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in Bergentheim aanvaard.

In Bergentheim is ds. J. Zwart sinds 1999 actief als predikant. Omdat hij in juli 2018 met emeritaat gaat zocht de gemeente alvast een opvolger. Ds. Kramer bedankte voor beroepen uit Apeldoorn-Centrum, Berkel-Rodenrijs en Nijkerk-West.

Ook in Pijnacker-Nootdorp verwelkomen de gereformeerd-vrijgemaakten een nieuwe predikant. M. A. van der Welle gaat daar voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. De kandidaat uit Kampen is in mei 2016 afgestudeerd als theoloog en in september 2016 beroepbaar gesteld.

Ds. R. C. Vellinga heeft een beroep uit Wapenveld aanvaard. Het gaat om de samenwerkingsgemeente De Brug (GKv en NGK) waar hij als pastoraal medewerker al aan verbonden was. Het gaat om een deeltijdaanstelling voor twee jaar, Vellinga blijft intussen beroepbaar.

De gereformeerd-vrijgemaakten in Apeldoorn-Zuid moeten verder zoeken naar een predikant. Ds. Z. van Hijum heeft bedankt voor ene beroep en blijft dus trouw aan zijn gemeente in Zevenbergen. De kerk is vacant sinds 2012 omdat ds. A. M. de Hullu vertrok naar Ommen-West.

Foto: LinkedIn/ds. L. R. J. Kramer

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher