serie

Nieuws

16 april 2018 door Redactie

Syrische kerkleiders vinden luchtaanval Westerse landen ‘onmenselijk’

De luchtaanval van het Westen op het regime van president Assad is ‘onmenselijk’ en een ‘overtreding van het internationale recht’. Dat vinden drie Syrische kerkleiders. Dat meldt Christian Today.

De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk vielen in de nacht van vrijdag op zaterdag in Syrië drie doelwitten aan als vergelding voor de vermeende gifgasaanval. De drie bondgenoten houden Assad verantwoordelijk voor die mogelijke gasaanval op 7 april. Volgens de hulporganisatie Witte Helmen zijn minstens 43 mensen omgekomen.

In een verklaring veroordelen zij de ‘onmenselijke agressie’. Ook ontkennen ze dat het Syrische leger chemische wapens in bezit heeft en had. De kerkleiders van drie grote gemeenten staan volledig achter hun president. Hij zorgt ervoor dat de kleine christelijke gemeenschap in Syrië getolereerd wordt.

Ze roepen de kerken in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Frankrijk op om ‘hun christelijke plichten te vervullen’. Daarmee bedoelen ze dat de kerken in de drie landen de ‘agressie van hun regeringen moeten veroordelen om internationale vrede te bewaren’.

Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury, heeft een gebedsverzoek voor vrede online gezet, maar reageerde niet inhoudelijk op de luchtaanval. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher