javier en marie

Levensverhaal

13 april 2018 door Redactie

Ze stonden op het punt om te trouwen, nu hij is priester en zij non

Ze hadden een heerlijke verloving en waren druk met de voorbereidingen voor hun huwelijk. Maar God had een heel ander plan met de Argentijnse Javier Olivera en Marie de la Sagesse. Beide voelden de roeping om hun leven volledig toe te wijden aan hun geloof. 

“Ik noem het een bijzondere vorm van genade dat we allebei geroepen zijn op bijna hetzelfde moment,” vertelt zuster Marie aan Catholic News Agency. “Het is zo vriendelijk en attent van de Hemelse Voorziener, die geen detail mist.”

Javier en Marie groeiden op in katholieke families. Beide families kenden elkaar goed. Dus ze kwamen elkaar geregeld tegen. De vonk sloeg over toen ze 19 jaar waren, op hun 21ste verloofden ze zich en ze besloten om na hun studie te trouwen. Dat besloeg een periode van pakweg 2  jaar. In die periode begon God tegen Javier en Marie afzonderlijk te spreken over hun roeping.

Zuster Marie: “Het was een lange periode, totdat God mij duidelijk het heilige leven liet zien. Ik had er geen twijfel over: Hij vroeg me totale overgave.” 

Na hun studies (toen ze allebei 31 waren) hebben beide hun roeping omarmd en zijn ze ingezegend. Javier als priester. Marie als zuster.

Priester Javier is nu professor op de universiteit, hij houdt een blog bij en schreef een boek over de roeping van Christus. Zuster Marie woont in het zuiden van Frankrijk en heeft daar een apostelschap. 

De priester en de non zijn nog altijd goede vrienden van elkaar. En daar zijn ze hartstikke blij mee. Zuster Marie: "En wat ik heel erg waardeer is dat we nog steeds vrienden zijn en wij niet alleen, onze families ook."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher