kom over en help

Nieuws

13 april 2018 door Stichting Kom over en help

Groei inkomsten vanuit achterban voor Kom over en help

De inkomsten vanuit de achterban zijn in 2017 gegroeid van 1.6 miljoen euro in 2016 naar 1.95 miljoen euro. De totale jaarinkomsten, inclusief acties van derden, inkomsten vanuit bedrijven en nalatenschappen, zijn bijna 2.5 miljoen euro. Dit meldt de organisatie tijdens het uitkomen van het jaarverslag.

Kom over en help constateert dat de gestage groei vanuit de achterban doorzet, ondanks de eenmalige dip in 2016. “Het is mooi om te zien dat de extra inspanningen die we hebben gepleegd hun vruchten afwerpen, en we een grote mate van betrokkenheid bij onze donateurs zien”, aldus de organisatie.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Een van de programma’s met veel impact die Kom over en help ondersteunt, zijn de dagopvangcentra. In 2017 hebben ruim 900 kinderen deze bezocht. Deze kinderen vinden hier wat ze thuis missen, of het nu een warme maaltijd is, veiligheid of vriendschap. Veel kinderen die anders vroegtijdig school verlaten, worden ondersteund om het onderwijs te doorlopen en te bouwen aan een goede toekomst.

In 2017 zijn er voorbereidingen getroffen om meer projecten op te zetten die werkgelegenheid creëren, zodat mensen in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. De praktijk was weerbarstiger dan gedacht, en daarom gaat Kom over en help hier in 2018 nog intensiever op inzetten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher