che Dordrecht

Nieuws

13 april 2018 door Rik Bokelman

Mogelijk dependance Christelijke Hogeschool Ede in Dordrecht

Komt er een dependance van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) in Dordrecht? Als het aan de Zuid-Hollandse gemeente en de CHE ligt wel. Met een deze week gepubliceerd verkennend onderzoek lijkt de dependance een stap dichterbij. Dat meldt de CHE op haar website. 

Wethouder Peter Heijkoop: “Ik ben blij met de uitkomsten van dit rapport. We ondersteunen deze ontwikkeling. Het is voor veel partijen een lang gekoesterde wens om hoger onderwijs naar de stad te brengen. En met het aanbieden van dit rapport is dit weer een stap dichterbij gekomen.” 

Harmen van Wijnen, voorzitter College van Bestuur (CHE): “We vormen graag werknemers van de toekomst waar werkgevers en de samenleving in dit gebied om staan te springen. We hebben goede gesprekken gevoerd met zorg- en welzijnspartners, onderwijsinstellingen en de gemeente Dordrecht over waar behoefte aan is en hoe we dit voor elkaar gaan krijgen. We merken dat de brede christelijke identiteit en de kwaliteit van het onderwijs van de CHE bij de regio past. Daar waar mogelijk werken we nauw samen met andere bekostigde hbo-instellingen in de regio om zo de studenten en de arbeidsmarkt in de regio Drechtsteden het beste te dienen.” 

De komende tijd wordt er verder onderzoek gedaan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher