Paul Blokhuis

Nieuws

12 april 2018 door Rik Bokelman

Staatssecretaris Blokhuis in emotioneel interview: "Elke minuut denk ik aan haar"

Op 25 februari stierf Anna Julia Blokhuis, de jongste dochter van ChristenUnie staatssecretaris Blokhuis (ChristenUnie). Ze werd na uitvalverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis, waar artsen helaas niets meer voor haar konden doen. Ze overleed al snel daarna en werd 18 jaar. In een ontroerend interview in de Volkskrant vertelt Paul Blokhuis over hoe hij de afgelopen tijd heeft beleefd. "Mijn geloof heeft er geen knauw door gekregen."

"Mijn tweelingbroer Fred heeft de dankdienst geleid. Een dankdienst, want we zijn zo dankbaar dat Julia 18 jaar bij ons heeft gewoond. Zij is ons millenniumkind. Ze is geboren op 1 januari 2000. [..] Natuurlijk zijn we intens verdrietig, huilen we om de haverklap. En natuurlijk zijn we ook boos, niet zozeer op de artsen of op God, de boosheid is ongericht."

"Maar mijn geloof heeft er geen knauw door gekregen. Ik heb zoveel vragen, maar leg me erbij neer dat ik geen antwoorden krijg. Dat heeft te maken met mijn Godsbeeld. Hij heeft een groter plan dan wij kunnen doorgronden. Wij geloven in Hem en vertrouwen op Hem."

"Jezus heeft op aarde geleefd als mens, is teruggegaan naar zijn Vader, en als Jezus terugkomt geloof ik dat mensen die gestorven zijn weer levend worden. Ook al zijn ze al lang vergaan. Daar houd ik me aan vast."

"Waar ze nu is, ik heb geen idee. Ik denk dat ze ligt te rusten." 

"Elke minuut denk ik aan haar."

Reacties

M
Sterkte en God's zegen.
REAGEER
H
wat een getuigenis, dat is wat ik ook geloof.

Zij is bij de Here Jezus.

veel sterkte bij het missen van haar dat is heel moeilijk dat geloof ik.
REAGEER
H
Zelf ben ik ongeneeslijk ziek, maar ik geloof dat jullie dochter en ik straks ook bij haar Heer en Heiland is. Onze Heer heeft de dood overwonnen, wij gaan niet dood. Wij over-lijden. Over het lijden heen gelijk naar de Here Jezus.

Ik wens jullie de kracht van onze hemelse Vader om met dit grote gemis en de lege plek in jullie gezin om te gaan. God zegene jullie!!!Meelevende groet van Henny de J.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher