claiborne

Nieuws

12 april 2018 door Redactie

Wil je samen bidden, krijg je een christelijke dreigbrief in je mailbox

De bekende christelijke activist Shane Claiborne wil dit weekend tijdens Red Letter Revival bidden met Jerry Falwell Jr en andere christelijke leiders op de Liberty University. Falwell Jr, die grote aanhanger is van president Trump, ziet dat alleen niet zo zitten. In plaats van samen te bidden, dreigt Falwell Jr nu om Claiborne te arresteren als hij voet zet op het campusterrein van de grootste christelijke universiteit ter wereld.

Tien jaar geleden bracht Claiborne samen met zijn vriend Chris Haw een boek uit genaamd ‘Jesus for President’. In het boek dagen de auteurs de evangelische mindset over politiek uit. “Het evangelie van Trump is heel anders dan het Evangelie van Jezus. En de levensstijl van Trump is heel anders dan de levensstijl van het Evangelie,” zei Claiborne eerder in een interview.

De dreigbrief komt slechts twee dagen voordat het evenement gepland staat en is afkomstig van de politieafdeling van de universiteit. In de brief wordt gedreigd met een jaar gevangenisstraf en een boete van 2500 dollar als Claiborne een poging doet om te bidden met studenten en voormalige studenten op de campus.

Claiborne plaatste zowel zijn eigen brief aan Falwell Jr op Twitter als de ontvangen dreigbrief.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher