christen china

Nieuws

11 april 2018 door Rik Bokelman

'Situatie China voor christen slechter dan ooit'

De nieuwe Chinese godsdienstwet heeft negatieve gevolgen voor christenen. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad. De situatie voor christenen in China vandaag de dag is slechter dan onder Mao Zedong. Situatie China voor christen slechter dan onder Mao Zedong.

Geregistreerde kerken moeten binnen de nieuwe wetgeveing onder andere bureaus beschikbaar stellen aan surveillanten van de Communistische Partij. Het ministerie van Religieuze Zaken wil de komende vijf jaar werken ook werken aan een nieuwe Bijbelvertaling en interpretatie van de Bijbel die "beter past bij de Chinese context, het socialisme en de Chinese traditie". Om die reden is er via het internet tot die tijd geen Bijbel meer te koop. 

Bob Fu, voorman van de Amerikaanse organisatie ChinaAid, noemt de huidige situatie "een nieuwe geestelijke storm die de Chinese kerk heeft bereikt." Volgens hem kan de situatie zelfs slechter worden dan tijdens de Culturele Revolutie in de jaren 60 van de vorige eeuw, die destijds miljoenen mensen het leven kostte. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher