kerkdienst

God

11 april 2018 door Rik Bokelman

‘Dat er veel christenen zijn, is geen bewijs voor God’

Dat er veel christenen zijn, is geen bewijs voor God. Dat schrijft theoloog Marinus de Jong  op de website van EO Visie. "Met hetzelfde argument kan ik beter moslim worden: die religie groeit harder dan het christendom."

"Nee, het argument van de getallen is niet sterk. Daar komt bij dat het weinig principieel is. Want betekent dit dat ik mijn geloof laat vallen als de wind van de aantallen tegenzit? Hoe diep zit het dan helemaal?"

"Recent maakte missioloog Stefan Paas in zijn boek Vreemdelingen en priesters een soortgelijk punt. Dat de christenen eeuwenlang de dominante godsdienst waren, is een uitzondering, schrijft hij. Het hoort bij het christendom om een minderheid te zijn en wij moeten nu opnieuw leren om ‘vreemdeling en priester’ te zijn. Dat er veel christenen zijn of dat het christendom de grootste godsdienst is, is inderdaad geen reden om in God te geloven."

Lees het hele artikel hier.

Reacties

Je hoeft geen theoloog of missioloog te zijn om tot een dergelijke conclusie te komen. In de Schrift wordt al gezegd: Niet degene die zegt, Heere, Heere, maar die de wil van de Vader uitvoert (Matth.7:21).

Die vrucht waaraan men God in het leven van de ware christen (h)erkent (Matth.7:20), is het leven (werk) Gods dat in hem is: dat is het getuigenis van Christus; de geur die een christen verspreidt.
REAGEER
En dan heb je ook nog de smalle weg en de nauwe poort...
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher