gert-jan segers

Nieuws

11 april 2018 door Redactie

ChristenUnie: ‘partydrugs zijn niet normaal’

Tweede Kamerleden Stieneke van der Graaf en Gert-Jan Segers (beiden ChristenUnie) willen van het kabinet weten wat zij doet om het romantische beeld dat er is van partydrugs te bestrijden. Volgens de Kamerleden gaat er ‘achter een pilletje of lijntje in het weekend een wereld van misdaad schuil’. Daarmee sluiten ze zich aan bij korpschef van de politie Erik Akerboom. 

"achter een pilletje of lijntje in het weekend gaat een wereld van misdaad schuil."

Kamerlid Stieneke van der Graaf: “Drugsgebruik is niet onschuldig, leidt tot verslaving en gezondheidsklachten. Bovendien is de productie nog steeds illegaal en is er sprake van criminaliteit, geweld en intimidatie. Een signaal van de politie dat er meer aandacht moet zijn voor de problemen die dit met zich meebrengt, moeten we serieus nemen.”

De ChristenUnie vraagt het kabinet om een reactie op politiechef Akerboom en om alles op alles te zetten om het romantische beeld van drugs te bestrijden. Het kabinet zet sterk in op preventie van alcohol en roken, de ChristenUnie wil dat deze inzet ook geldt voor het voorkomen van drugsgebruik.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher