john piper

God

11 april 2018 door Marina de Haan

Zien we katholieke vrienden in de hemel?

Voorganger en theoloog John Piper krijgt de vraag tijdens een podcastuitzending van Desiring God voorgeschoteld. Luisteraar Jimmy vraagt Piper of hij zijn katholieke vriend in de hemel zal zien.

Piper reageert met zijn zorgen te uiten over specifieke doctrines waar de Katholieke Kerk voor staat, zoals de Maagd Maria, dopen en hun kijk op de Bijbel. “Het heeft een religie geproduceerd waarvan ik bang ben dat het veel mensen van het juiste pad heeft afgehaald, zelfs naar vernietiging”, reageert Piper. Maar Piper geeft wel aan dat hij gelooft dat ‘oprechte’ en ‘inconsistente’ katholieken inderdaad gered zijn.

“Oprecht in de zin dat ze serieus en eerlijk hun geloof belijden. Inconsistent in de zin dat hun geloof in Jezus meer waard is dan de doctrines van de Katholieke Kerk. Als een persoon een ontmoeting heeft met de levende Christus en de diepte van menselijke zonde en hopeloosheid herkent. En als die persoon inziet dat Christus de schat en de hoop is voor het eeuwige leven, dan zal die persoon gered zijn – zelfs als er verwarring is over doctrines.”

Reacties

Zou Marina de Haan (of John Piper zelf?) wel het onderscheid weten tussen een Katholiek en een Rooms-Katholiek?

Daarnaast zijn Rooms, Gereformeerd, Hervormd, Luthers, enz. slechts labels, om het verschil in Godsdiensten (dat wat de mens doet om God te dienen) te duiden.

God maakt een dergelijk onderscheid niet, want Hij ziet 'slechts' het hart aan. Gelukkig maar.
REAGEER
Toch fijn dat Piper weet wie er wel en wie er niet in de hemel komen. De leden van zijn kerk vast wel allemaal, nou ja, bijna allemaal...
REAGEER
A
Bizonder is dat je op straat bij evangelisatie wel vaak hoort "ik ben katholiek, en ook "ik ben atheist", en eigenlijk nooit "ik ben protestant"?

God zegt ook "IK BEN" waarmee Zijn Identiteit vastligt, halleluja ons houvast ondanks alles.

Als mensen zeggen "Ik ben......" dan kan dat tot Zegen of tot vloek zijn, wees wijs.

God geeft met Zijn zoon Jezus de eeuwige BELOFTE.

Shalom
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher