zelfmoordmachine

Nieuws

10 april 2018 door ChristenUnie | SGP

ChristenUnie en SGP: ‘zelfmoordmachine’ is zorgwekkende verheerlijking van zelfdoding

Tweede Kamerleden van de ChristenUnie en de SGP zijn verbijsterd over de tentoonstelling van een zogenaamde ‘zelfmoordmachine’ op een uitvaartbeurs, deze week in de Westerkerk te Amsterdam. 

De Telegraaf beschrijft hoe mensen met de machine ‘stijlvol’ uit het leven kunnen stappen. Op de beurs kunnen bezoekers ‘euthanasie virtueel ervaren’. Volgens de Kamerleden van ChristenUnie en SGP wordt zelfdoding hiermee geromantiseerd en verheerlijkt.

Omdat de ChristenUnie en de SGP zich ernstig zorgen maken over deze ontwikkeling dienen zij schriftelijke vragen in bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber: “De tentoonstelling van een dergelijke machine geeft me pijn in de buik. Zelfdoding willen we in Nederland zoveel mogelijk voorkomen, niet aanmoedigen. Niet voor niets stelt dit kabinet extra geld beschikbaar voor suïcidepreventie. Dat bedrijven op een beurs apparaten wíllen promoten die tot de dood leiden, vind ik bizar en heel erg verontrustend.”

SGP-voorman Kees van der Staaij: “Het is huiveringwekkend. We doen er met elkaar alles aan om zelfmoord te voorkomen, en dan staat er op de uitvaartbeurs een zelfmoordmachine alsof dat de normaalste zaak van de wereld is. Zelfmoord is geen promotieartikel en hulp bij zelfdoding is gewoon strafbaar in Nederland.”

Reacties

S
Openbaringen 9:6 En in die dagen zullen de mensen den dood zoeken, en zullen dien niet vinden; en zij zullen begeren te sterven, en de dood zal van hen vlieden.

Hoe spoedig is De Wederkomst.
REAGEER
J
Als zelfdoding strafbaar is, dan NU aangifte doen bij de politie.

die neemt actie:

= neemt het "zelfmoordwapen" in beslag (veiligstellen als bewijs in een strafzaak)

= en maakt procesverbaal op tegen de verkopers en het bedrijf.En zo lang er geen rechterlijke uitspraak ligt mag dit product niet meer aangeboden, gepromoot worden!
REAGEER
A
Verwarring alom.........

Het gaat niet on een pil of apparaat, maar om liefdeloze harten van mensen.

Dit apparaat lijkt op een baarmoeder waarin een ongeboren kindje kan worden vermoord.

Commercieel doden?

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher