jeruzalem

Nieuws

10 april 2018 door Redactie

De zendingsdrang van de Chinese huiskerken: van China terug naar Jeruzalem

Op dinsdag 17 april is er in de Ichthushof te Urk een informatieavond over de zendingsbeweging ‘Back to Jerusalem’. Dit is een beweging vanuit de Chinese ondergrondse kerken die die zicht richt op zending in de landen tussen China en Jeruzalem. Dit is het gebied dat tot nu toe het minst bereikt is met het evangelie en waar de christenen het meest vervolgd worden. De Chinese ondergrondse kerken hebben de visie om 100.000 zendelingen op te leiden en uit te zenden naar deze gebieden.

Hoe gaat de Chinese kerk te werk?
Om de Chinese kerk te ondersteunen in haar missie is de internationale organisatie ‘Back to Jerusalem’ opgericht. Eén van de leiders van deze organisatie komt vertellen over hoe de Chinese kerk te werk gaat en hoe wij in het westen betrokken kunnen zijn bij deze boeiende beweging

Evangelie verkondigen
In China wordt een nieuw hoofdstuk geschreven in de zendingsgeschiedenis. De kerk daar is in veertig jaar tijd gegroeid van een geschatte 6 miljoen naar 100 miljoen gelovigen. Chinese christenen willen graag het geloof verder verspreiden. Zij maken zich daarom klaar om het evangelie te verkondigen in de landen tussen China en Jeruzalem.

Back to Jerusalem Nederland
Gelovigen uit verschillende landen zien het als hun taak om de Chinese Kerk hierin te ondersteunen, met logistiek, technische expertise, training en financiën. Daaruit is een organisatie ontstaan die ‘Back to Jerusalem’ heet. Binnenkort krijgt zij ook een Nederlandse afdeling. "Back to Jerusalem Nederland' heeft tot doel Nederlandse christenen een mogelijkheid te bieden om geestelijk en praktisch betrokken te zijn bij deze zendingsbeweging", aldus Krijn de Jong, die betrokken is bij de oprichting van de Nederlandse tak van Back to Jerusalem.

Details
Stichting Back to Jerusalem Nederland
Informatieavond
Ichthushof, Richel 2, 8321 RX Urk
Dinsdag 17 april, 20.00 uur

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher