bert nooteboom

Nieuws

10 april 2018 door Marina de Haan

Als Jezus zegt ‘GA’, blijven wij vaak zitten…

Zaterdag 14 april organiseert De Wegwijzer in Almere een landelijke inspiratiedag onder de naam MISSION REFRESH. Een dag vol inspiratie, bemoediging en toerusting voor missionair werkers, kerkenraden, kerkelijk werkers en bewogen christenen die betrokken willen zijn bij een beweging die hoop brengt in een gebroken wereld.

"Het is zó nodig om juist op dit onderwerp bemoedigd en geïnspireerd te worden", vindt Bert Noteboom, één van de missionaire voorgangers van Chr. Gem. ‘De Wegwijzer’ in Almere. "Het is tenslotte Pasen geweest. Discipelen van Jezus zitten nog zo vaak angstig en vertwijfeld bij elkaar achter gesloten deuren. Dit, terwijl Jezus ons opgeroepen heeft om samen de meest uitdagende missie te gaan leven: 'Ga de wereld in en maak alle volken tot Mijn leerlingen."

Een grotere droom
Zijn collega André Meulmeester zal dan ook de hoofdlezing verzorgen met als titel: Een grotere droom! Een missionaire visie voor een groter gebied. "We gaan vaak uit van onze mogelijkheden en beperkingen, maar wat veranderd er als je vanuit Gods perspectief gaat kijken naar een stad, een dorp of een wijk? Als individuele christen, missionaire werker of kerkenraad dagen we je uit om hier concreet over na te denken voor jouw eigen dorp of stad."

’s Middags spreken Mark Zeldenrust en Bert Noteboom. Mark, die wijkpastor in Almere Poort is, zal spreken over: Pionieren in een nieuwe wijk. Er zijn kansen en mogelijkheden te over in een nieuwe omgeving. Mark heeft de laatste jaren veel ervaring opgedaan met het pionieren in Almere-Poort. In zijn lezing deelt hij zijn ervaringen. 

Leg de puzzelstukjes bij elkaar
Bert zelf zal spreken over: Leg de puzzelstukjes bij elkaar. Hij ziet enorme kansen in juist het netwerken in een missionaire context. Zelf geniet hij van het maken van verbindingen tussen allerlei maatschappelijk relevante partijen die met elkaar de missie kunnen ondersteunen. Hij zal ons hier enthousiast over vertellen en ons uitdagen dergelijke netwerken in onze eigen missionaire context te creëren. 

Workshoprondes
Naast deze plenaire lezingen zullen er twee workshopsrondes zijn met onderwerpen als; Pionieren in de wijk (Mark Zeldenrust, vragen rondom missionair leiderschap (Andre Meulmeester), missionair jongerenwerk (Thessa van de Hardenberg), missionair kinderwerk (Nelleke Strijbis), onderwijs als sleutel tot verdieping en groei (Arjan Vaders), unieke kansen voor missionair diaconaat (Bert Noteboom) en de onbeperkte mogelijkheden van internetevangelisatie (Arjo de Vroome).

Kortom, een inspirerende en bemoedigende dag voor iedereen die zich inzet in missionair werk! Meld je hier kosteloos aan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher