beth moore

Dagelijks leven

09 april 2018 door Marina de Haan

Leven we in een ‘vertroetelevangelie’? Beth Moore zegt van wel

Veel Amerikaanse Evangelische christenen zijn tegenwoordig trots dat ze geen aanhanger zijn van het ‘welvaartsevangelie’, maar de christelijke evangelist Beth Moore zegt dat velen zich schuldig maken aan het ‘vertroetelevangelie’. Dat meldt The Christian Post.

Moore is Bijbelleraar en de oprichter van Living Proof Ministries in de Amerikaanse stad Houston. Ze was onlangs onderdeel van een paneldiscussie over ‘Evangelisten en de toekomst van de rasseneenheid’ tijdens de MLK50 Conferentie op de 50ste herdenkingsdag van Martin Luther Kings sterfdag.

Moore: “Wat ik 18 maanden geleden zag gebeuren, was dat er zo duidelijk ‘hou je mond’ werd gezegd tegen iedere andersdenkende. Het is schrikbarend. Als iedereen zijn mond houdt als dat gezegd wordt, wat zegt dat dan? We moeten ons uitspreken. Het is onderdeel van de boodschap van het Evangelie.”

Regelmatig post Moore op sociale media tegen onrecht en racisme en roept ze op tot een reformatie bij evangelische christenen. “Wij hebben het recht om te spreken. Wij hebben het recht om het niet met elkaar eens te zijn. Wij hebben het recht om de situatie vanuit een ander perspectief te bekijken.”

Sommige mensen komen naar Moore toe om te zeggen dat ze haar ‘moedig’ vinden, omdat ze haar stem gebruikt. Zelf zegt ze daarover: “Het is niet moedig. Het is het Evangelie.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher