Franca Treur

Nieuws

09 april 2018 door Rik Bokelman

Franca Teur: 'Geloof is in beginsel bij iedereen te vinden'

De religieuze glossy is in opkomst, stelt Franca Treur in De Groene Amsterdammer vast. De glossy's schieten de afgelopen jaren nog net niet als paddenstoelen uit de grond. Ze somt knap de uitgaven uit: Hemel, Wij geloven, Apocalyps, MEER, Do, Het vermoeden, Dordt!, Stil, Bijbel, Faith, Dood, Holy, Mix(, Klooster, Jeruzalem, Nieuw Heilig, Beeldenstorm, De droom van God.

"Bijna alle bladen hebben interviews met (seculiere) BN’ers, die iets hebben meegemaakt wat je, als je de definitie flink oprekt, ‘spiritueel’ kunt noemen. Zo kun je doen alsof seculieren en gelovigen in alles op elkaar lijken, zelfs op het vlak van religie. Ja hoor, geloof is in beginsel bij iedereen te vinden. Het komt dicht in de buurt van de zogenaamde ‘ingeschapen godskennis’ die volgens Calvijn ieder mens zou bezitten."

"Natuurlijk is het ironisch dat men diepgang wil bieden in een medium dat het symbool bij uitstek is van oppervlakkigheid. Maar dat wil niet zeggen dat een glossy als mogelijkheid tot experiment niet belangrijk is. Je kunt zeggen dat de religlossy de plek is waar christenen en niet-christenen elkaars verhaal kunnen lezen."

Lees meer.

Reacties

S
PSALM 1:1 Welgelukzalig is de man, die niet wandelt in den raad der goddelozen, noch staat op den weg der zondaren, noch zit in het gestoelte der spotters;

2 Maar zijn lust is in des HEEREN wet, en hij overdenkt Zijn wet dag en nacht.

3 Want hij zal zijn als een boom, geplant aan waterbeken, die zijn vrucht geeft op zijn tijd, en welks blad niet afvalt; en al wat hij doet, zal wel gelukken.

4 Alzo zijn de goddelozen niet, ............
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher