Wopke Hoekstra

Nieuws

09 april 2018 door Rik Bokelman

CDA-minister Wopke Hoekstra: 'Ik hoop dat God bestaat'

Wopke Hoekstra, CDA-minister van Financiën zegt in het Algemeen Dagblad dat hij van ganse harte hoopt dat God bestaat. 

"Ik kom uit een vrijzinnig protestantse familie en ging naar de zondagsschool. Thuis ging het meer om normen en waarden dan om de theologie. Mijn ouders waren totaal niet dogmatisch, dat ben ik zelf ook niet."

"Het is echt wat ik zeg: ik hoop dat God bestaat. Maar ik heb meer vragen dan antwoorden. Van veel van de echt grote vragen in het leven, daar kom je maar niet of maar heel beperkt achter de antwoorden. Uiteindelijk blijft het voor veel mensen iets van een zoektocht houden.''

Over de opstanding van Jezus, zegt hij: "Mijn oudste twee kinderen vragen hoe dat kan, de wederopstanding, maar het is ook een vraag voor grote mensen. Ik ben daar tegen mijn kinderen helder in: het is bij alles verstandig te bedenken wat je er zelf van vindt. En niet alleen hier, maar ook breder.''

Lees meer.

Reacties

A
Wopke als hopen overgaat in vertrouwen/geloven dan heb je je eigen leven opgegeven!

Een kwestie van hoofd naar je hart, halleluja

Shalom
REAGEER
Maar als God bestaat (en Hij bestaat zéker) en je hebt niet je hele geloof en vertrouwen op (het offer van) Zijn Zoon de Here Jezus Christus gesteld, ziet het er slecht voor je uit.. Er is alleen redding en behoud in Hem!
REAGEER
S
Buitengewoon sympathieke persoon en ik kan hem VERZÉÉÉÉÉKEREN ..... dat De Heere God bestaat. Christus, onze Grote God en Heiland is ook zijn Schepper en Zaligmaker en zal hóópelijk niet laten varen het werk dat Zijn Hand begon.
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher