Tweede Kamer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 april 2018 door Jeffrey Schipper

Kamerleden verontwaardigd over harde woorden SGP-Kamerlid tegen 'genderwaanzin'

SGP-Kamerlid Roelof Bisschop heeft zich donderdag in felle bewoordingen verzet tegen de "staatsgeleide genderindoctrinatie" van het huidige kabinet. Kamerleden reageren verontwaardigd, meldt het Nederlands Dagblad.

Bisschop merkt op dat het kabinet "de portemonnee trekt om stereotype beeldvorming over mannelijkheid en vrouwelijkheid te doorbreken. (...) Het kabinet zegt te staan voor de ruimte om je privéleven in te richten. Die ruimte wordt nu door dit kabinet bestormd." Hij beschuldigt het kabinet van hersenspoeling. Verder gaat de SGP een alliantie aan van vijftien ‘pro-family’ organisaties om de waarde van het traditionele gezin te onderstrepen. 

VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz vindt het spijtig dat Bisschop in haar ogen niet opkomt voor de vrijheid van alle Nederlanders. "De opvatting van Bisschop dat mensen zichzelf mogen zijn, maar dat ze zich wél volgens zijn normen moeten gedragen, is juist geen vrijheid." Kirsten van den Hul (PvdA) is geschrokken van de harde toon van Bisschop en krijgt er zelfs "koude rillingen" van.

Sjoerd Sjoerdsma van D66 wijst op het recente, opgelaaide homogeweld en wenst dat Bisschop zich daar duidelijker over uitspreekt. "Ze (de SGP, red.) zeggen altijd tegen geweld te zijn, maar dan volgen altijd veel komma’s." Minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) is verbaasd over Bisschops woorden. "Een gezin is ook twee vrouwen of twee mannen die kinderen hebben."

Lees ook: SGP-Kamerlid verzet zich tegen "staatsgeleide genderindoctrinatie" van kabinet.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

We staan absoluut achter dit betoog van het SGP kamerlid Roelof Bisschop. We hebben er ook respect voor, dat hij in ieder geval de moed heeft gehad om iets te zeggen over de z.g. genderindoctrinatie die momenteel gaande is. Kinderen worden o.a. op school gevraagd of ze wel zeker weten of ze jongen of meisje zijn en dat terwijl in de meeste gevallen het kind hier helemaal niet mee bezig is. Waar zijn we in ons land mee bezig?
Onderwijzers die dit aan kinderen vragen zijn beslist de spreekbuis van de slang. Die altijd met listige vragen komt gelijk in de hof van Eden. Maar nu doet hij het ook in de hof van Heden. Hij wi iets wakker maken in mensen dat beter kan blijven slapen. Toen mijn zoon 12 was werden we ook een keer aangesproken door actievoerders t.b.v de homobeweging. De betreffende man durfde tegen mijn zoontje te zeggen: Er is een (x) aantal procent van de jongens homo. Misschien ben jij het ook wel.' Horen we de list?
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (8)