Nieuws

06 april 2018 door Vereniging van Vrijzinnige Protestanten

Vrijzinnige christenen komen met 'Zondag van de christelijke diversiteit'

De Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP) roept de zondag voor Pinksteren uit tot ‘Zondag van de christelijke diversiteit’ waarop we in de kerken kunnen stilstaan bij de vele verschillende manieren van geloven, schrijft de VVP.

"Het is een gegeven dat mensen op verschillende manieren kunnen geloven, bijvoorbeeld op een vrijzinnige, orthodoxe of evangelische manier. Binnen de kerken hebben we soms moeite de diversiteit te waarderen. We leggen het accent op de tegenstellingen in plaats van te benadrukken dat diversiteit juist verrijkend kan zijn. Als er twee verschillende geloofsopvattingen zijn, concluderen we al snel dat er één juist is en de ander verkeerd. Maar er kunnen toch ook verschillen naast elkaar bestaan?," vertelt Erik Jan Tillema, beleidssecretaris van de VVP.

Met de speciale zondag en de liturgiekrant wil de vrijzinnige vereniging de verschillen positief benoemen, omdat de diversiteit er nu eenmaal bij hoort in de kerk. "We hoeven het niet te zien als iets negatiefs, als een bedreiging van de eenheid van de kerk. We mogen het vieren! Zoals we ook onze verbondenheid met elkaar vieren, mogen we ook vieren dat we van elkaar verschillen."

Reacties

J
De eenheid van de kerk zit in 2 Tim 3:16-17; het accepteren van de complete waarheid van Gods Woord van Genesis 1:1 tot en met Openbaring 22:21. "De genade van onzen Heere Jezus Christus zij met u allen. Amen."Ik heb geen enkel probleem om de diversiteit te accepteren van personen, die in de volledige waarheid van Gods Woord geloven, dat belijden en uitdragen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher