Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 april 2018 door Volkskrant | Nederlands Dagblad

SGP-Kamerlid verzet zich tegen "staatsgeleide genderindoctrinatie" van kabinet

"Het kabinet zegt te staan voor de ruimte om je privéleven in te richten. Die ruimte wordt nu door dit kabinet bestormd," merkt SGP-Kamerlid Roelof Bisschop op in een commentaar in de Volkskrant. In het opiniestuk maakt Bisschop korte metten met de "staatsgeleide genderindoctrinatie" van het kabinet.

De SGP'er beschuldigt minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) van hersenspoeling door middel van de Emancipatienota. "Het kabinet trekt de portemonnee om stereotype beeldvorming over mannelijkheid en vrouwelijkheid te doorbreken. (...) Het zorgelijke aan de Emancipatienota is dat het kabinet als geruststelling aanvoert dat mensen zich man of vrouw mogen blijven voelen, mits dat een eigen keuze is. Het moet niet gekker worden."

Het Nederlands Dagblad schrijft dat de SGP een alliantie van vijftien ‘pro-family’ organisaties aangaat om de waarde van het traditionele gezin te onderstrepen. De alliantie bestaat uit een bont gezelschap van organisaties met een protestantse en rooms-katholieke achtergrond, zoals Marriage Week Nederland, Voorkom!, Chris, stichting Timon en de Vereniging Katholiek Gezin. 

Volgens Bisschop gaat de Emancipatienota in tegen de vrijheid van meningsuiting. Het kabinet geeft volgens hem subside om "stereotypen over mannelijkheid, vrouwelijkheid en relaties weg te nemen". "Om deze tirannie tegen te gaan, zullen we voortdurend ons boerenverstand moeten blijven gebruiken. En vooral heldere grenzen moeten trekken."

In een interview met het Nederlands Dagblad voegt Bisschop toe dat liefde een kernwoord is in de Bijbel. "Maar dat betekent niet dat we de Bijbelse lijn niet mogen doordenken, en het waarden- en normenpatroon dat daaruit voortvloeit." Daarom verzet hij zich tegen "wettelijk mogelijk gemaakte varianten die haaks staan op het Bijbelse gegeven 'man en vrouw schiep Hij hen'."

Lees ook: Kamerleden verontwaardigd over harde woorden SGP-Kamerlid tegen 'genderwaanzin'.

Foto: SGP

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

We staan absoluut achter dit betoog van het SGP kamerlid Roelof Bisschop. We hebben er ook respect voor, dat hij in ieder geval de moed heeft gehad om iets te zeggen over de z.g. genderindoctrinatie die momenteel gaande is. Kinderen worden o.a. op school gevraagd of ze wel zeker weten of ze jongen of meisje zijn en dat terwijl in de meeste gevallen het kind hier helemaal niet mee bezig is. Waar zijn we in ons land mee bezig?
Bisschop heeft net gelijk volledig aan zijn kant. Met afgrijzen heb ik het relaas van minister Engelshoven bij Pauw aan moeten horen. De gedrevenheid waarmee zijn de genderwaanzin wil doordrukken tot in de reclameblokken moet worden bestreden. De stereotiepe man-vrouw gezinnen moeten volgens haar grootbeeld worden vervangen door man-man en/of vrouw-vrouw. Ook reclamezuilen in de openbare ruimte moeten een gedaantewisseling ondergaan. Voorbeeld twee kussende mannen. Straks zien we in de lingerie reclames een man met een BH. Kan het gekker?
Deze "regering" is al jaren de weg kwijt maar beseffen het niet!!!
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (8)