Richard Vissinga
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 april 2018 door Jeffrey Schipper

Mishandelde dominee Ebi Wassenaar was op Eerste Paasdag weer in de kerk

Op Eerste Paasdag woonde dominee Ebi Wassenaar voor het eerst weer een dienst bij in haar eigen kerk. Een goede vriend, genaamd Richard Vissinga, zat in november na de mishandeling als een van de eersten aan haar ziekenhuisbed, schrijft Omroep Gelderland.

In november vond er in de protestantse kerk van Rhenoy een verschrikkelijk incident plaats. Ds. Wassenaar werd na een afspraak met de pianostemmer in de kerk, uren later dodelijk gewond door haar vriendin gevonden op de vloer in de hal van de kerk. De verwondingen aan het hoofd van ds. Wassenaar waren hevig. Een forse bloeding onder haar schedel bedreigde haar leven. Verschillende operaties volgden. Deze hebben haar leven gered.

In gesprek met Omroep Gelderland vertelt Richard Vissinga: "Ebi zit in een rolstoel. Ze heeft de hele zitting deze week bijgewoond. Het was indrukwekkend en confronterend voor haar. Ze zag de man die haar van het leven had willen beroven maar het was ook een kwetsbare man, die er verschrompeld bij zat en niet uit zijn woorden kon komen. Ze was op het verkeerde moment op de verkeerde plek."

Hij geeft toe dat de predikant "heel bang" is geweest, maar dat die angst is verminderd. Vissinga vindt het bijzonder dat ze Eerste Paasdag uitkoos om weer terug te keren in de kerk. "Met Pasen vier je het wonder van het leven. Het is veelzeggend dat Ebi dit gekozen heeft. Ze was zelf bijna dood." Hij voegt toe dat ze geen haat koestert tegenover de pianostemmer en veel steun heeft aan haar geloof.

Bekijk het video-interview met Richard Vissinga op de site van Omroep Gelderland.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.