Yonatan Perry

Nieuws

06 april 2018 door Israël Today

Orthodoxe Jood droomt van Jezus en laat zich dopen

Toen zijn vader stierf bij Yonatan Perry's terugkeer van zijn dienst in het leger, en de plaatselijke rabbi hem weinig troost bood, keerde hij zich van God af. Daarna voelde hij zich leeg. Een paar jaar later kreeg hij een kaartje met het Onze Vader en bad hij dit gebed, schrijft Israël Today.

Thuis zocht hij op internet naar meer informatie en vond een ‘Messiaanse’ website. Maar toen Yonatan ontdekte dat het over Jeshoea (Jezus) ging, verwierp hij deze optie, omdat hij geen ‘christen’ wilde zijn. Toen brak de oorlog uit in Gaza, en Yonatan werd als reservist naar de frontlinies geroepen. Yonatan kwam bij een schietincident met de schrik vrij.

Later, tijdens een onrustige slaap, droomde hij van een man in een witte mantel, die zijn hand uitstak en zei: ‘Zoon, uw zonden zijn vergeven. Ga van hier weg.’ Hij begreep het niet en vergat de droom in de chaos die daarop volgde. "Toen ik me realiseerde dat ze beweerden dat Jeshoea de Messias is, vroeg ik mijn contactpersoon om een Nieuw Testament.

Met behulp van Google-Vertaling zag ik hoe het Nieuwe Testament verbonden was met het Oude Testament. En ik was verbijsterd over hoe duidelijk de Messiaanse profetieën van de Tenach op Jeshoea wezen. Eindelijk realiseerde ik me dat het de Heer zelf was, die in mijn droom was verschenen en mij gered had!"

Onlangs is hij gedoopt in de Middellandse zee en inmiddels is Yonatan lid van de Tiferet Jesjoea Gemeente in Tel Aviv.

Lees hier het volledige verhaal op de site van Israël Today.

Foto: Maoz Israël

Reacties

B
Geweldige zegen, dat is Pesach ! En zo zijn er vele getuigenissen van Joden, die Yeshua als het ware Pesachlam, als de Mashiach herkennen en aanvaarden, ca. 15 tot 20 duizend in Israel , met ruim 100 gemeentes en wereldwijd ca. 400.000 Yeshua belijdende Joden.

Doorgaan met juist ook Joden het evangelie te brengen, uiteraard altijd met takt en wijsheid, geleid door JHWH , Die Geest is en overtuigd van zonde, gerechtigheid en oordeel.

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher