Nieuws

05 april 2018 door Stichting HVC

Pakistaanse christen Sandhu vrijgesproken na afpersing

Na bijna twee jaar geleden ter dood te zijn veroordeeld, is afgelopen maand de Pakistaanse schooldirecteur en christen Anjum Naz Sandhu vrijgesproken. Hij werd in juni 2016 veroordeeld wegens godslastering, laat Stichting HVC weten.

De zaak tegen Sandhu begon, toen zijn broer Javed en diens vriend Jafar hem probeerden af te persen met een vervalste geluidsopname. In die opname wordt de profeet Mohamed beledigd, iets waarvoor in Pakistan de doodstraf kan worden opgelegd. Volgens de afpersers was deze uitspraak gedaan door Sandhu. De advocaat van Sandhu noemt de opname ‘duidelijk vervalst’ en liet zien dat het politieonderzoek niet deugde. De rechter oordeelt nu dat niet kan worden aangetoond dat de godslasterlijke uitspraak is gedaan door Sandhu.

Onderduiken in een safehouse
Nog altijd is de situatie zeer bedreigend voor de leider van scholengemeenschap Science Locus. Na zijn vrijspraak is Sandhu ter bescherming nog enige tijd in de gevangenis gebleven, totdat een veilig onderkomen was gevonden. Nu verblijft hij en zijn gezin tijdelijk bij mensen in huis. Stichting HVC wil helpen in het bieden van onderdak en bijdragen in het levensonderhoud van de Sandhu, zijn vrouw en zijn vijf kinderen. Sandhu en zijn gezin zullen binnenkort onderduiken in een safehouse totdat de situatie veiliger is geworden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher