BE1

Nieuws

10 april 2018 door BE1

Nieuw weerbaarheidsprogramma voor jongeren in de kerk

In de puberteit vind de bewustwording en persoonlijkheidsvorming plaats. Om gezonde
keuzes te kunnen maken, kunnen jongeren wel een steuntje in de rug gebruiken. BE1 is een weerbaarheidsprogramma: voor kerken die willen bouwen aan een nieuwe generatie weerbare christenen die gezonde keuzes in hun leven willen maken.

BE1 is een weerbaarheidsprogramma voor kinderen, tieners én hun ouders. Het gaat over het maken van gezonde keuzes op het gebied van zelfbeeld, vriendschappen, media/gamen, risicogedrag/groepsdruk en seksualiteit/respectualiteit. Onderwerpen waar jongeren dagelijks mee te maken hebben.

Seks, mediagebruik, zelfbeeld, alcohol & drugs … voor ouders kan het soms lastig zijn om hierover met hun tiener in gesprek te gaan. De kracht van het BE1-programma ligt in de gezamenlijke aanpak: pretieners (groep 7&8), Tieners t/m 15 jaar én opvoeders werken met dit programma samen aan bewuste gezonde keuzes. Kerkelijk (jeugd)leiders en ouders worden getraind om risicogedrag te signaleren en in gesprek te gaan. Hulpmiddel hierbij zijn de ‘Vraag maar raak kaartjes’ De kern van het programma is de identiteit die volwassenen, tieners en kinderen mogen vinden in Jezus Christus en dat elk mens waardevol is in de ogen van God. Wat laat de wereld ons zien? En hoe mogen we door de ogen van God met deze zaken omgaan?

BE1 is een coproductie van Terwille Verslavingszorg en Vrije Baptistengemeente Bethel in
Drachten. In Drachten heeft het weerbaarheidsprogramma succesvol bijdragen aan een goede toerusting van kinderen en tieners en aan open en eerlijke gesprekken met hun ouders/opvoeders. Vanaf september 2018 is het weerbaarheidsprogramma BE1 beschikbaar voor alle kerken in Nederland. Het totale pakket bestaat uit materiaal voor kinderen, tieners en ouders. Onderdeel van het pakket is een goede toerusting en coaching van (jeugd)leiders. Het programma kan verspreid over 2 jaar gegeven worden.

Op 26 mei 2018 organiseert men een informatiedag voor jongerenwerkers, oudsten en voorgangers die interesse hebben om met het BE1 weerbaarheidsprogramma aan de slag te gaan. Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher