Özcan Akyol

Nieuws

05 april 2018 door Jeffrey Schipper

AD-columnist Özcan Akyol springt in de bres voor het Reformatorisch Dagblad

Vorige week kreeg het Reformatorisch Dagblad (RD) veel kritiek omdat de krant folders verspreidde tégen een marketingactie van modebedrijf Suitsupply, met een hoofdrol voor homoseksuele mannen. Een week later neemt AD-columnist Özcan Akyol het op voor de mannenbroeders van het RD.

De initiatiefnemers van de folder spraken van een ‘onsmakelijke reclame’ van SuitSupply, waarin twee zoenende mannen te zien zijn. De christelijke activist Klapwijk vergaarde via crowdfunding meer dan 5000 euro om een paginagrote advertentie met zoenende mannen in die christelijke krant te plaatsen. Het RD heeft woensdag besloten geen advertentie te plaatsen waarin twee zoenende mannen te zien zijn.

Akyol begrijpt de agressie tegen de krant niet en benadrukt dat het RD niet heeft opgeroepen om homo's in elkaar te meppen. "Het laat alleen merken dat bepaalde voorkeuren van sommige mensen niet passen bij de christelijke ideeën. Dat is wat onze vrije samenleving zo bijzonder maakt – iedereen moet de ruimte krijgen voor zijn eigen opvattingen, hoe achterhaald en intolerant ook, tenzij er wetten worden overschreden.

Wie het Reformatorisch Dagblad wil ontdoen van zijn principes zegt eigenlijk dat die krant niet mag bestaan - alles moet maar eenheidsworst zijn."

Lees hier de volledige column van Özcan Akyol. Lees ook: De christen als ‘onbeschermd mensensoort’.

Reacties

Wat nogal eens uit het oog verloren wordt is het gegeven, dat niet alleen orthodoxe Christenen of Islamisten aanstoot nemen aan de seksueel getinte afbeelding van twee tongzoenende mannen. Ook ongelovige mensen nemen er aanstoot aan, omdat ze het tegennatuurlijk of zelfs walgelijk vinden. Afkeer van homo-handelingen is nu eenmaal een aspect van de hetero-seksuele oriëntatie. Zo zijn er tal van seksuele variaties denkbaar die bij de een genot en bij de ander walging oproepen. Daarom; geen seksueel getinte afbeeldingen in het publiek domein.
REAGEER
J
Iedereen mag tegenwoordig iets vinden, behalve wanneer je als christen (reformatorisch, evangelisch of vrijzinnig) vanuit je geloofsovertuiging een mening hebt en die ventileert. Wanneer het RD een advertentie weigert omdat de leiding van de krant vindt dat dit niet bij hun identiteit past dan is dat hun goed recht. Evenals het een goed recht is om te proberen die advertentie geplaatst te krijgen. Voor alle partijen geldt dat respect voor elkaar (ondanks verschil van mening en inzicht) een groot goed is. Laat dit niet verloren gaan!REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher