Jan Paternotte

Nieuws

05 april 2018 door Jeffrey Schipper

D66'er juicht vanwege koopzondag: "Harderwijk maakt zich los van de BibleBelt"

"Mooi! Harderwijk maakt zich los van de BibleBelt," liet D66-Kamerlid Jan Paternotte deze week weten via Twitter. Het is feest in huize Paternotte omdat alle winkels in de gemeente Harderwijk mogen van juni tot en met september op zondagen tussen 12.00 en 18.00 uur open, laat de Stentor weten.

Harderwijk Anders en de VVD, daarin gesteund door D66, PvdA en GroenLinks, hebben daarvoor een motie ingediend. De collegeonderhandelingen zijn nog volop gaande, maar nu er na de verkiezingen geen christelijke meerderheid meer is die de koopzondag tegenhoudt, willen de voorstanders snelheid maken. Op die manier kunnen de winkels in elk geval in het toeristenseizoen de deuren op zondag openen.

Begin dit jaar besloot D66 om de koopzondag inzet te maken van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Paternotte liet weten dat het afgelopen moet zijn met ‘de gekkigheid’ van de verplichte zondagssluiting in sommige gemeenten. "Je ziet nu dat mensen die willen winkelen op zondag heen en weer rijden naar buurgemeenten waar de winkels wel open zijn. Onnodige autoritjes, hou op met die gekkigheid."

Lees ook: D66 richt pijlen op verplichte zondagssluiting: "Hou op met die gekkigheid".

Reacties

En dan te bedenken dat de vrije zondag ooit begon om "den arbeider tot adem te laten komen"... dat de kerken het goed uitkwam dat de mensen op zondag vrij hadden, was mooi meegenomen.

Verder is er al een situatie bekend van een winkelier, die de winkel dicht liet op zondag en daarom een boete/dwangsom opgelegd kreeg van de VvE... hoezo "zelf mogen beslissen?"
REAGEER
N
Precies Sonja. Dat is precies D66 als de seculiere kerk. Vrijheid prima wel binnen hun denkkader.

Als je maar doet wat wij zeggen. Want D66 zal wel bepalen wat goed voor je is. Ja, ja !

REAGEER
Zolang elke winkelier zelf mag beslissen al dan niet op zondag zijn winkel te openen, lijkt me dit een prima zaak.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher