stephen hawking

Nieuws

05 april 2018 door Redactie

Krachtige woorden uit Prediker op begrafenis Stephen Hawking

Toen Stephen Hawking vorige maand op 76-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van spierziekte ALS kwam zijn geloofsleven in opspraak: is hij wel of niet in de hemel? Gelukkig gaan wij daar niet over. Wel weten we dat acteur Eddie Redmayne op de begrafenis een aantal verzen uit het Bijbelse boek Prediker deelde. 

“We zijn een man met een mooie geest verloren, een verbazingwekkende wetenschapper en de grappigste man die ik ooit ontmoet heb,” vertelde Redmayne, die in 2014 Hawking speelde in de film ‘The Theory of Everything’. 

Tijdens de begrafenis las Redmayne uit het boek Prediker 3:1-11. Daar staat: 'Voor alles wat er gebeurt is er een uur, een tijd voor alles wat er is onder de hemel. Er is een tijd om te baren en een tijd om te sterven.'

We kunnen opnieuw ingaan op de vraag of Hawking wel of niet gered is, maar bovenstaande passage, herinnert ons dat er inderdaad een tijd is om geboren te worden en een tijd is om te sterven. God heeft beide geschapen en in de tussentijd is het aan ons om voor Hem te leven. Doe jij dat?

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher