Cory Asbury
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

05 april 2018 door Redactie

Bevat het lied ‘Reckless Love’ van Cory Asbury een dwaalleer?

Het lied ‘Reckless Love’ van Cory Ashbury is één van de beste christelijke nummers van het moment. Gelovigen wereldwijd zijn massaal verliefd op het nummer en de betekenis van Gods liefde voor Zijn volk. Echter vragen anderen zich af of de term ‘reckless’ wel passend is? Of is dit dwaalleer?

Theoloog Andrew K. Gabriel: “Ik heb de betekenis van het woord 'reckless' opgezocht en het betekent dat iemand handelt zonder na te denken over de gevolgen van een actie. Oftewel zonder verantwoordelijkheid. Dit woord beschrijft dus helemaal niet de natuur van Gods liefde voor Zijn mensen.”

Volgens YouTube-kanaal Worship Tutorials gaat het daarentegen in het nummer niet om Gods natuur of identiteit. Het gaat in het lied om Gods liefde en hoe Hij Zijn liefde aan ons geeft. 

Cory Asbury vertelde zelf al tijdens de opnames van het lied bij Bethel Church over de betekenis achter zijn lied. “Ik zeg niet dat God ‘reckless’ is, God is niet gek. We zeggen dat de manier waarop Hij van ons houdt dat wel is. Hij is compleet onbezorgd over de gevolgen van Zijn handelingen. Door Zijn liefde voor ons ging de hemel 'failliet'. Zijn liefde verlaat de 99 om de ene te vinden. Zijn liefde zag mij, een gebroken kind, Hij vond me en zette mij op Zijn schouders. Zo goed is Hij.”

In onderstaande video het lied en het verhaal erachter (vanaf 7 minuten).

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.