martin koornstra

God

06 april 2018 door Marina de Haan

God is niet de bedenker van ziekte, Martin Koornstra vertelt je hoe het zit

Veel mensen willen geloven dat ziekte bij het plan van God hoort. Het is een misvatting die veel christenen hebben. God is namelijk helemaal niet de bedenker van ziekte. Ja, je kan veel door ziekte leren, maar de oorsprong van ziekte is niet God. Martin Koornstra legt dat in dit korte fragment uit hoe het precies zit.

Bekijk het fragment en klik hier voor het volledige gesprek.

Reacties

Eva, zou als zij niet gekozen had voor dat geboden uitzicht te geloven, nooit ziekte hebben gekend. Daarom wordt de zonde veelal als ziekte beschreven in de Bijbel. Voor deze ziekte vorm is dan ook definitieve genezing geboden, blijkens voor alle volken der aarde deze te kunnen ontvangen als een vrucht van het kruis. (1Petrus 2:24,25)

Ziekte is parallel verbonden aan de dood, die over het eerste onvergankelijke echtpaar kwam. Als een mens die lang geleefd heeft komt te sterven zegt men: hij of zij is ziek.
Dat is het moment dat de krachten in een mens afnemen. Dat wordt goed geïllustreerd in Genesis 48:1t/m5, waar het gaat over het sterven van Jakob, die als eerste wordt vermeld als zieke in de Bijbel en in dit gedeelte (Israël) wordt genoemd. Vers 2. "Toen men aan Jakob meegedeeld had: Zie, uw zoon Jozef komt tot u, verzamelde Israël al zijn krachten en ging op bed zitten".(3) En Jakob zeide tot Jozef: God de Almachtige, is mij verschenen te Luz in het land Kanaän en heeft mij gezegend. Dan volgen er beloften voor Israëls nageslacht.

Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher