Nieuws

04 april 2018 door ANP | NU.nl | De Telegraaf

Reformatorisch Dagblad plaatst advertentie van zoenende mannen niet

Het Reformatorisch Dagblad (RD) heeft besloten geen advertentie te plaatsen waarin twee zoenende mannen te zien zijn. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen activist Jasper Klapwijk en twee vertegenwoordigers van de krant.

De actie van Klapwijk is een reactie op een flyer van Civitas Christiana die maandag bij het RD zat. De stichting ageert daarin tegen een ‘onsmakelijke reclame’ van SuitSupply, waarin twee zoenende mannen te zien zijn. In de flyer stelt men dat Suitsupply met de "onsmakelijke campagne" kleine kinderen op straat blootstelt aan "zeer seksuele taferelen, namelijk zoenende mannen in erotische pose". Klapwijk vergaarde via crowdfunding meer dan 5000 euro om een paginagrote advertentie met zoenende mannen in die christelijke krant te plaatsen.

Twee vertegenwoordigers van de krant gingen in gesprek met activist Jasper Klapwijk, die de actie gestart was. "Het was een goed gesprek, waarin we allebei onze positie hebben uitgelegd. Tijdens het gesprek bleek al dat we het niet eens zullen worden, maar dat we wel een gedeeld belang hebben: dat er binnen de reformatorische gezindte meer aandacht moet zijn voor homo's en lesbiennes die uit de kast willen komen," aldus de krant.

In welke vorm dat in het RD zou kunnen, is onderwerp van een volgende ontmoeting. Een datum daarvoor is nog niet bekend.

Lees ook: Reformatorisch Dagblad verspreidt flyer tegen poster zoenende mannen.

Reacties

J
Dat constante, jarenlange gedram dat ik als Christen homo-PRAXIE te accepteren heb, hangt me mijlenver de keel uit. Gods Woord is daar absoluut duidelijk over. NEVER!RD: Wat je in de volgende ontmoeting met zo'n drammende activist te bespreken hebt, is mij een raadsel.

Kijk zo'n activist gokt erop, dat door deze actie weer diverse mensen hun lidmaatschap van de RD opzeggen.

Laten we de RD ondersteunen door juist LID te worden, MITS men de Christelijke poot eindelijk nu eens stijf houdt en Gods Woord strikt volgt.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher