Jan Rein de Wit

Nieuws

05 april 2018 door Weet Magazine

"Wij kunnen het bestaan van God niet bewijzen"

Hoofdredacteur Jan Rein de Wit van Weet Magazine blikt terug op 50 edities. De oplage van het christelijke blad is de afgelopen jaren gestaag gegroeid tot bijna 11.000 abonnees. “Ik ben dankbaar dat we onze boodschap al zo lang mogen verspreiden.”

Weet Magazine is een populair-wetenschappelijk christelijk tijdschrift en presenteert tweemaandelijks de meest interessante ontdekkingen.

In ruim acht jaar zijn de 50 nummers gemaakt. Intussen is er al over veel onderwerpen geschreven. Één artikel steekt er voor hoofdredacteur Jan Rein de Wit met kop en schouders bovenuit: „Weet Magazine was het eerste blad in Nederland, Europa en misschien zelfs wereldwijd dat publiceerde dat de vondst van de ark van Noach op de Ararat niet kon. Daar hebben we achteraf door iedereen gelijk in gekregen.”

Ook vindt de hoofdredacteur de artikelserie over seksualiteit gedenkwaardig. “We lieten op basis van de neurowetenschappen zien dat de Bijbelse visie op seksualiteit grote voordelen heeft als het gaat om binding en trouw. Diverse christelijke en seculiere media besteedden er dan ook aandacht aan. Daarnaast publiceerden we op basis van de artikelen een zeer populair e-dossier op de website en gebruikte stichting Schreeuw om Leven de artikelen voor een special over seksualiteit, die inmiddels in een oplage van meer dan 130.000 exemplaren is verspreid. Deze artikelen zijn echt een voorbeeld van hoe we als christelijk blad van meerwaarde willen zijn. We ervaren dat we de afgelopen acht jaar hebben gewerkt met Gods hulp.”

"We ervaren dat we de afgelopen acht jaar hebben gewerkt met Gods hulp."

Jan Rein vertelt verder over een van de belangrijkste uitgangspunten van het blad: “Veel wetenschappers gaan uit van het naturalisme, het paradigma dat ervan uitgaat dat alles verklaard kan worden door (meetbare) natuurlijke verschijnselen. Wetenschap werkt ook alleen als we niet meteen overal God bij halen als verklaring. Toch is een overkoepelend en samenbindend verhaal (dat niet wetenschappelijk, maar levensbeschouwelijk is) onmisbaar om wetenschap te laten functioneren en de afzonderlijke wetenschappelijke puzzelstukjes aan elkaar te leggen.

Kortom, welke foto plakken we op de puzzeldoos en welke past het best bij de puzzelstukjes? Wij ervaren dat de foto die de Bijbel ons geeft heel goed past, al zijn er nog moeilijke stukken genoeg en is de puzzel nog lang niet af. We vinden het belangrijk dat christenen hiervan op de hoogte zijn. Daarom maken we voor hen Weet Magazine, maar ook omdat we “gewoon” een populair wetenschappelijk magazine willen maken voor mensen die nieuwsgierig zijn naar het schijnbaar onverklaarbare en naar alledaagse zaken: hoe steekt iets in elkaar?”

"Het gaat ons om de waarheid van de Bijbel"

Jan Rein vervolgt: “Wij kunnen het bestaan van God niet bewijzen, net zomin als ik experimenteel kan bewijzen dat mijn vrouw Willeke van mij houdt. Als iemand dat in twijfel trekt, zal ik er alles aan doen om dat wel aan te tonen. Zo is het ook wanneer er wordt beweerd dat alles door evolutie is ontstaan. Dat tast Gods Naam aan. Daarom is er voor Weet een taak weggelegd. Het gaat ons om de waarheid van de Bijbel.”

De Bijbel dient volgens Jan Rein gebruikt te worden als een kader waarbinnen wetenschappelijke modellen moeten werken. Daarom kun je verschillende creationistische modellen hebben die in details verschillen, maar allemaal de Bijbel als uitgangspunt hebben.

Reacties

A
Jan Rein, dwaal je?

HET bewijs van God's bestaan wordt op diverse plekken in de bijbel beschreven: Rom. 1; Hebr. 11:1, maar zo ook in God's Schepping.

Dat wetenschappers "LEVEN" niet wiskundig kunnen omschrijven is een omgekeerd bewijs van het bestaan van God, halleluja.

Shalom
B
Inderdaad Abe en ook in Joh. 7:15-19, waar Yeshua ons uitdaagt Zijn woorden (Torapraktijk) te gaan doen, zoals door Hem uitgelegd en zo te ervaren dat Hij van JHWH gezonden is, sterker nog, JHWH in mensengestalte is, want het doen van Zijn woorden is zegen, ze nalaten is achteruitgang en vloek.

Ook Joh. 14:21 "wie Mijn geboden heeft en ze bewaart , die is het die Mij liefheeft".

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)
C
Wel bedankt voor jullie prachtige werk!!

REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher